Detenen el presumpte autor d’almenys quatre agressions sexuals en autobusos de Gran Canària

L’home seia al costat de les víctimes els tocava les cames i les cuixes, i insistia quan elles li retiraven la mà

Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Civil
Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Civil / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha detingut este dimarts un home de 70 anys com a suposat autor de quatre delictes d'agressió sexual. Està acusat de fer tocaments a dones a l'interior dels autobusos que operen entre la capital de l’illa i els municipis de la zona nord.

La comandància de Las Palmas ha anunciat en un comunicat que les agressions sexuals s'han produït en diferents ocasions des del 13 de setembre, segons les denúncies remeses fins ara a la Guàrdia Civil. Dos venen d'Arucas, una de Las Palmas de Gran Canaria i una altra de Santa María de Guía.

Una de les víctimes el va gravar i va pujar el vídeo de l'agressió a les xarxes socials. Un vídeo que, segons la Guàrdia Civil, ha ajudat a la identificació i detenció del suposat agressor.

L'institut armat va comprovar, gràcies a les dades de l'Autoritat Única del Transport de Gran Canària, que el detingut usava fins a 15 vegades diàries el seu bo de viatge, i va demanar a l’empresa que li’l retirara. 

El detingut s’asseia al costat de les víctimes en el transport públic i les tocava i s'insinuava de manera inapropiada. La Guàrdia Civil no descarta la possibilitat que hi haja més persones afectades i, per això, la investigació continua oberta.

El detingut ha sigut posat a disposició judicial de l'autoritat competent en la partida judicial d’Arucas.

Una de les suposades víctimes va difondre en la xarxa social de TikTok un vídeo en què es veia com un home que podria ser el detingut li tocava la cuixa a l'interior d'un autobús de la línia que uneix Las Palmas de Gran Canaria amb el municipi d’Arucas.

També et pot interessar

stats