Detenen un home per agredir sexualment una reportera televisiva en ple directe

La periodista gravava una connexió quan un vianant s'ha parat i li ha tocat el cul, un gest que ha generat un rebuig unànime en les xarxes

La periodista, Isa Balado (dreta), després de l'agressió
La periodista, Isa Balado (dreta), després de l'agressió / Cuatro

La Policia Nacional ha detingut home de 25 anys per agredir sexualment una reportera de televisió mentre treballava. Segons han informat fonts de la prefectura superior del cos la professional, Isa Balado, estava gravant un directe al migdia per al programa de Cuatro En boca de todos en els voltants de la plaça de Tirso de Molina de Madrid, quan s'han produït els fets. Els agents han arrestat l'individu en la zona just després i l'han traslladat a la Unitat d'Atenció a la Dona i Famílies (UFAM) després que la mateixa afectada els haja telefonat. Balado ha denunciat que el xic li ha donat una palmada al cul i, posteriorment, li ha tocat els cabells.

L'acció ha quedat registrada per les càmeres de televisió. Com s'ha pogut veure en el directe, el jove es dirigeix cap a la periodista per darrere i sense pensar-s'ho dues vegades li toca el cul mentre li pregunta per a quin canal de televisió treballa. Després es queda dret al seu costat, mentre Balado continuava amb el seu treball.

El vídeo s'ha fet de seguida viral en la xarxa social X —antic Twitter—, ha generat indignació entre companys de professió de la periodista i també en l'esfera política. Una de les que s'hi ha pronunciat ha sigut la ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, que ha recordat que els tocaments no consentits són violència sexual i ha mostrat el seu suport a la reportera. "El que fins ara era 'normal' ja no ho és. #SeAcabó és el crit del nostre país per a garantir el dret a la llibertat sexual de totes les dones (...). Només sí és sí", ha escrit.

El primer a reaccionar a l'agressió ha sigut, en directe, el presentador d'En boca de todos, Nacho Abad, que ha qualificat de "tonto" i "imbècil" l'home. Després, la víctima mateixa l'ha recriminat: "Per molt que vulgues intentar preguntar-nos de quin canal som, de veritat m'has de tocar el cul? Estic fent un directe i estic treballant". "Jo t'he tocat el cul? Perdó. No et volia tocar el cul", li ha respost ell. Després s'acomiada de Balado acaronant-li el cap i s'allunya del lloc per on ha vingut.

La delegada del govern espanyol contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, també ha enviat el seu suport a Balado i ha llançat una petició a tot el món: "La pròxima vegada, en comptes d'obligar-la a ella a enfrontar-se a l'agressor, amb risc evident de patir un altre tocament o alguna cosa pitjor, paren per a identificar-lo i poder denunciar, si ella pren la decisió", ha escrit en X.

"La impunitat amb la qual actuen els agressors, fins i tot en la televisió o amb el món sencer mirant la final d'un mundial disposant dels nostres cossos s'ha d'acabar", ha publicat la secretària d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere, Ángela Rodríguez.

També et pot interessar

stats