Detenen un imam que captava menors per a Daesh a Madrid

L’home aprofitava la seua labor docent com a professor d’àrab per a enaltir la figura del terrorista suïcida i defendre una visió violenta de l’Islam

Detenció de l'home acusat de captar menors per a Daesh a Madrid
Detenció de l'home acusat de captar menors per a Daesh a Madrid / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut a Madrid a un imam que exercia de professor d'àrab en una mesquita de la capital. Es tracta d'un home de 44 anys que aprofitava la seua posició com a docent per a radicalitzar els menors als quals feia classe i captar possibles candidats per a Daesh.

En l'actuació s'han practicat dos registres domiciliaris en els quals s'han confiscat elements informàtics per a la seua posterior anàlisi. El detingut ha passat a disposició judicial i el jutge de l'Audiència Nacional ha decretat presó provisional.

La investigació va començar l'any passat després de detectar una persona a Madrid vinculada a l'ideari jihadista que realitzava labors d'adoctrinament a menors. Les activitats no van passar desapercebudes en el si de la comunitat on es duien a terme i van generar un conflicte que va obligar l’investigat a abandonar la mesquita i continuar en entorns de major privacitat.

El detingut defenia davant dels menors una visió violenta de la religió en els mateixos termes que les principals organitzacions terroristes jihadistes. En els seus discursos enaltia la figura del terrorista suïcida com una figura legítima en la lluita contra els jueus, cristians i apòstates. Aquestes teories eren exposades en les classes que el detingut impartia als menors com a exemple de la conducta a seguir per tots els musulmans.

En l'actualitat, la captació terrorista de joves és un dels fenòmens emergents a escala global en l'àmbit del jihadisme, un fet detectat en altres investigacions recents de la Benemèrita com una tendència preocupant a la qual fer front.

El treball desenvolupat pels investigadors de la Guàrdia Civil juntament amb la participació activa d'analistes de l'agència Europol, ha permés reunir el conjunt d'indicis i evidències de la presumpta activitat terrorista del detingut.

També et pot interessar

stats