Detenen un professor de religió d'un col·legi de l'Horta acusat d'abusar sexualment de sis menors

Una mare va avisar la Policia Nacional quan el seu fill de quatre anys li va contar que el docent "punxava" perquè li feia besos

Seu judicial de Mislata (arxiu)
Seu judicial de Mislata (arxiu) / Ajuntament de Mislata
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 d'octubre 2024 - 10:36 Actualitzat: 18 d'octubre 2024 - 12:07

Agents de la Policia Nacional han detingut un home de 47 anys, professor d'un col·legi situat en un municipi de la comarca de l'Horta, acusat d'abusar sexualment de sis menors d'edat, segons han confirmat a Europa Press i EFE fonts policials. Els detalls de la causa es mantenen sota secret per a no perjudicar els menors ni la investigació.

Les autoritats iniciaren les actuacions el passat dia 7 d'octubre després que una mare posara en coneixement dels agents una presumpta agressió a un xiquet en un centre educatiu. Segons ha avançat este divendres Levante-EMV, la denunciant va relatar a la policia que el fill, de quatre anys, li havia contat que el professor de religió del col·legi "punxava" perquè li feia besos.

Després de les perquisicions, els agents van arrestar dijous, cap a les nou del matí, un home de 47 anys, docent, com a presumpte autor de l'agressió sexual a sis menors d'edat. Eixe mateix dia es van practicar dos escorcolls domiciliaris i un altre en el col·legi on feia classe el detingut, i s'han intervingut dispositius electrònics i diversa documentació.

Els fets s'han posat en coneixement de la Fiscalia de Menors i de la Conselleria d'Educació. S'ha pres declaració al personal docent i a l'entorn del professor implicat i està previst que passe hui a disposició judicial a Mislata.

El docent, apartat

La mare que ha destapat el cas, abans d'acudir a la Policia, va posar els fets en coneixement del centre escolar, on va alertar que el professor suposadament havia abusat del fill. Segons han explicat fonts d'Educació, la direcció de l'escola va posar en marxa, "de manera immediata", el Pla de prevenció de la violència i de promoció de la convivència de la Conselleria d'Educació (Previ) i va apartar el docent de l'activitat.

Amb l'obertura del Previ, el centre va donar trasllat a la Fiscalia de Menors dels fets, tal com marquen els protocols. "Es va actuar ràpidament com a administració", han apuntat les mateixes fonts. El Previ porta aparellada l'activació de la UEO (Unitat Especialitzada d'Orientació) en l'àmbit de convivència i conducta, que també està en marxa. A més, la inspecció educativa va visitar el centre per a elaborar un informe. "Hi ha en tot moment un acompanyament i seguiment dels fets per esta situació", han insistit des del departament liderat pel conseller José Antonio Rovira.

També et pot interessar

stats