Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE

Detingudes 35 persones per falsificar targetes bancàries, amb 230 perjudicats

Els diners estafats superen els 600.00 euros i es blanquejaven a través de bitcoins.

VÍDEO | Detingudes 35 persones per falsificar targetes bancàries, amb 230 perjudicats

La Guàrdia Civil ha detingut 35 persones per falsificar targetes bancàries, en una macrooperació contra les estafes telemàtiques en què hi ha 230 persones perjudicades de sis països.

L'import estafat supera els 600.000 euros i, a banda, s'havia blanquejat més d’un milió a través de la criptomoneda bitcoin, segons ha informat el Ministeri de l’Interior en un comunicat, en què indica que, a més dels 35 detinguts, s’investiga altres 22 persones.

En aquesta macrooperació denominada Capcana i dirigida des de la Comandància d’Alacant, la Guàrdia Civil ha aconseguit resoldre un total de 1.020 delictes relacionats amb estafes telemàtiques. 

Els detinguts són de Guinea Equatorial, Espanya, Nigèria, el Camerun i el Marroc, segons les fonts, que han indicat que l’operació s’ha desenvolupat en tres fases a Alacant, Madrid, València, Múrcia, Barcelona, Pamplona, Màlaga, Albacete i Illes Balears.

Hi ha un total del 210 persones perjudicades per aquesta estafa a Espanya, i altres 20 a Israel, Dinamarca, Alemanya, França i Grècia, i la Guàrdia Civil ha detectat un ús fraudulent d’un total de 104 targetes bancàries d’Espanya i d’altres 12 països.

Les investigacions van començar després d’una denúncia per una empresa de lloguer de vehicles al detectar un ús fraudulent de les targetes que contractaven serveis en línia. 

El primer mètode que l’organització utilitzava era la pesca de credencials, en què el presumpte estafador es fa passar per una persona o empresa de confiança per a aconseguir, via correu electrònic, informació detallada de les targetes de crèdit. 

Un altre mètode era la còpia fraudulenta de targetes que consisteix a copiar la banda magnètica de la targeta, mentre està sent usada en una transacció, i a clonar-la.

El tercer mètode emprat per l’organització era el frau d’atac Bin, en el qual es generen nous números de targeta a partir d’un real. 

Dos dels detinguts transformaven els beneficis a través de diverses empreses en bitcoins, i blanquejaven els diners als Estats Units, Guinea Equatorial i la República del Benín a través de plataformes de moneda.

La Guàrdia Civil ha rebut la col·laboració de la Interpol, l'Europol, la Fiscalia Provincial de Delictes Telemàtics i la Fiscalia General de Criminalitat Informàtica. 

Les diligències estan a disposició del jutjat d’instrucció número 7 d’Alacant.

l’Alacantí

També et pot interessar