Detingudes 52 persones per crear empreses falses per a cobrar 300.000 euros de l'atur
La investigació ha permés detectar un presumpte frau a la Hisenda Pública pròxim als 12 milions d'euros, que investiga l'Agència Tributària. Hi ha cinc detinguts a València i Alacant
La Policia Nacional ha detingut 52 persones (tres a València i dos a Alacant) que van crear una sèrie d'empreses fictícies sense activitat per a facilitar el cobrament de l'atur als treballadors.
Amb aquest mètode van defraudar 304.094 euros al Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) i a l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).
Aquesta empresa d'Albacete suposadament es dedicava al comerç de maquinària, equips i subministraments agrícoles, però la policia va comprovar que en realitat es tractava d'un habitatge residencial sense cap activitat comercial.
Amb les labors d'investigació, la policia va aconseguir identificar una persona que figurava, al costat de la seua dona, com a administrador de trenta societats a les ciutats d'Albacete, Alacant, Conca i València.
Aquestes empreses també tenien en comú el mateix advocat, al qual li constaven antecedents policials per frau de prestacions a la Seguretat Social i falsificació documental. L'administrador de les societats també havia sigut objecte de nombroses ressenyes policials.
L'advocat i la resta de les persones implicades que es trobaven al capdavant de les societats aprofitaven per a cobrar ells mateixos prestacions per desocupació i fins i tot col·locaven als seus familiars pròxims en elles per a rebre més prestacions.
Els agents van comprovar finalment que bona part de les empreses analitzades eren fictícies i durant la investigació van aflorar altres empreses que sí que tenien activitat, però que havien dut a terme més irregulars.
L'operatiu dut a terme s'ha saldat amb la detenció de 52 persones per delictes de frau en obtenció de prestacions. A l'advocat i a la resta de persones que exercien com a administradors ficticis també se'ls ha atribuït un delicte de pertinença a grup criminal, en considerar que havien creat un entramat empresarial amb la finalitat de defraudar.
El perjudici econòmic total causat al SEPE i a l'INSS ha sigut de 304.094 euros i la investigació ha permés detectar un presumpte frau a la Hisenda Pública pròxim als 12 milions d'euros, que investiga l'Agència Tributària d'Albacete.