Detingut per col·locar càmeres ocultes en una vivenda de Saix que llogava i en el bany d’un comerç

Captaven imatges de les habitacions i, en el cas de l’establiment, n'havia amagat dos en el sostre. El propietari té deu denúncies per atemptar contra la intimitat

El detingut, en la cadira, en dependències de la Guàrdia Civil després de la detenció
El detingut, en la cadira, en dependències de la Guàrdia Civil després de la detenció / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut un home per, suposadament, gravar amb càmeres ocultes, que simulaven ser detectors de fum o penjadors per a la roba, als seus inquilins, clients i empleats en un habitatge que llogava a famílies, on captava imatges fins i tot del bany, i en el comerç que dirigia, els dos situats a Saix.

Al detingut se li imputen els suposats delictes contra la intimitat, la inviolabilitat del domicili, la pròpia imatge i la revelació de secrets en una causa que dirigeix el jutjat d'instrucció número 2 de Villena que, després de prendre-li declaració, ha decretat la posada en llibertat amb mesures cautelars.

Fins ara, contra este individu s’han interposat deu denúncies, dos d'elles de famílies que havien viscut en el domicili i huit de treballadores que havien estat relacionades amb el negoci.

L’alerta li va saltar a un dels inquilins, quan es disposava a fer una reforma en el pis que havia llogat, i va descobrir una càmera amagada. El dispositiu captava imatges de les habitacions i també del bany, segons expliquen des de la Guàrdia Civil. Els agents han intervingut diversos ordinadors personals, trenta càmeres d’espia, una gravadora de vídeo i altres efectes informàtics.

Els fets es remunten a l’any passat. A l’agost, un inquilí del domicili va trobar una càmera oculta quan anava a fer una reforma prèvia a mudar-se en l’immoble. Després d’avisar al propietari, este les va retirar. No obstant això, va denunciar els fets davant la Guàrdia Civil, que va iniciar una investigació.

Al maig d’enguany, els agents, en tindre constància que una nova família havia arrendat l'immoble, van registrar la vivenda. Va ser aleshores quan van trobar, de nou, una instal·lació de càmeres ocultes en les habitacions i els banys.

En eixe registre, els agents van observar que des de l'habitatge afectat eixien línies de cables fins a un immoble d’enfront, un establiment comercial vinculat al propietari del pis on estaven instal·lades les càmeres, i es va descobrir que dins d'un dels banys públics, que utilitzaven els clients i els treballadors, també hi havia dues càmeres ocultes en el sostre d'escaiola.

En el mateix establiment, hi havia una habitació tancada, que el gerent del negoci guardava dispositius d'emmagatzematge i medicació, entre altres efectes.

Entre els dos immobles, els agents han decomissat una dotzena d’ordinadors personals, altres dotze dispositius d'emmagatzematge, trenta cambres tipus espia, una gravadora de vídeo i altres efectes informàtics. Tres de les càmeres simulaven ser detectors de fum i una estava camuflada com un penjador de roba.

També et pot interessar

stats