Detingut el monitor del menjador d'un col·legi públic de València per corrupció de menors

L'home, que també treballa com a educador en un centre d'acollida de menors, està acusat d'usurpar la identitat d'un adolescent per a aconseguir material sexual

Un vehicle de la Guàrdia Civil, en una imatge d'arxiu
Un vehicle de la Guàrdia Civil, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha detingut un veí de València de cinquanta anys sota l'acusació d'usurpar el perfil en xarxes socials d'un jove de dènou anys per a contactar amb menors d'edat. El sospitós era cuidador d'un col·legi públic i educador en un centre d'acollida de menors. El cas el va destapar el propietari del compte, que a mitjan maig va denunciar que s'havien creat diversos perfils falsos amb el seu nom que també incorporaven les seues fotografies i vídeos. Se'n va adonar quan alguns menors que no coneixia van contactar amb ell a través del seu perfil autèntic. Segons va denunciar, se li dirigien "com si el conegueren i tingueren algun tipus de relació sentimental".

La investigació policial va localitzar els joves a Cadis, Madrid i València. Suposadament, el detingut va mantindre converses "íntimes i d'índole sexual" amb ells durant mesos, fins al punt d'aconseguir que li enviaren arxius fotogràfics. Les víctimes pensaven que parlaven amb el jove de dènou anys.

L'empremta tecnològica del detingut va portar els agents a València. Descobriren que l'home treballava com a cuidador en el menjador d'un col·legi públic, així com a educador en un centre d'acollida de menors, alguns d'ells amb capacitats especials. També dirigia altres activitats enfocades a menors, com programes de ràdio, entrevistes i activitats lúdiques, segons ha detallat l'institut armat.

En llibertat provisional amb prohibició de treballar amb menors

Presumptament, creava perfils falsos en xarxes socials per a poder accedir a menors d'edat i, després de guanyar-se la seua confiança, entaulava "forts vincles" de "falses relacions d'amistat o sentimentals i emocionals". D'esta manera, aconseguia seduir-los i obtindre material pornogràfic. Segons la Guàrdia Civil, va arribar a concertar una cita sexual amb un d'ells.

La Guàrdia Civil el va detindre el 16 de maig. En el registre del domicili, els agents han confiscat abundant material informàtic (tres CPU, cinc discos durs externs i dotze USB) i tres dispositius mòbils que estan pendents d'estudi. Després de declarar, el titular del jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Torrent, que ha assumit la investigació, el va posar cautelarment en llibertat sense fiança amb la prohibició de treballar amb menors, segons han confirmat fonts del cos armat. De moment se li atribueixen els delictes d'usurpació d'estat civil i corrupció de menors.

També et pot interessar

stats