Detingut un home per la mort del canonge emèrit de la catedral de València

El pagament en un comerç amb una targeta del religiós va precipitar l'arrest del sospitós, que portava el mòbil de la víctima

El servei funerari trasllada el cadàver del canonge a l'Institut de Medicina Legal de València
El servei funerari trasllada el cadàver del canonge a l'Institut de Medicina Legal de València / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
25 de gener 2024 - 08:48 Actualitzat: 25 de gener 2024 - 17:00

La Policia Nacional ha detingut un home de 40 anys en relació amb la mort del canonge emèrit de la catedral de València, Alfonso López Benito, segons han confirmat a À Punt fonts de la investigació. La delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha explicat que portava el mòbil de la víctima, un terminal des del qual presumptament va enviar missatges a l'entorn del religiós per a simular que continuava viu. També se l'ha confiscat una targeta de crèdit associada al canonge. L'ús d'aquesta en un comerç del districte de Jesús va precipitar l'arrest.

El cadàver del López Benito, de huitanta anys, el va localitzar al domicili el porter de l'edifici alertat per un amic de la víctima, que no podia contactar amb ell. Les primeres hipòtesis apunten a una mort per asfíxia, segons han indicat els resultats preliminars de l'autòpsia.

El veïnat i l'entorn de la víctima van informar els investigadors de la presència intermitent de joves a casa del religiós, una dada que ha facilitat la identificació del sospitós entre aquestes visites. Les entrades i eixides al pis, que el canonge justificava en la voluntat d'ajudar persones aparentment en situació vulnerable, havien generat protestes entre el veïnat, després de diversos aldarulls. Les queixes van arribar a l'Arquebisbat, que va donar-li un toc d'atenció.

La institució catòlica ha emés un comunicat on explica que va assabentar-se del presumpte crim per la premsa i que està a disposició de les autoritats policials i judicials per a contribuir a l'esclariment dels fets.

També et pot interessar

stats