Detingut a València per violar una xiqueta d’11 anys als Estats Units

La Guàrdia Civil, en identificar el fugitiu, un espanyol de 45 anys, va remetre mostres d’ADN a l’FBI. Els fets que li imputen poden comportar la cadena perpètua

Imatge d’arxiu d’un agent de la Guàrdia Civil
Els agents de la Guàrdia Civil van aconseguir les mostres d'ADN, determinants per a imputar el detingut / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de València, en col·laboració amb el Federal Bureau of Investigation (FBI) dels Estats Units, ha detingut un home que presumptament va violar una xiqueta d'11 anys al país nord-americà. A l’arrestat, que ara serà extradit, se li atribueixen tres càrrecs, que poden portar aparellada la cadena perpetua.

El grup especialitzat de la Guàrdia Civil Emume, de lluita contra la violència contra les dones i els menors, de València ha estat des del 2018 prestant suport en esta investigació, a través de la Unitat de Cooperació Internacional de l’FBI. Els agents espanyols s’han centrat a localitzar i obtindre mostres d'ADN d'una persona que hauria agredit sexualment una menor d'11 anys als Estats Units.

A través de "nombrosos dispositius", els guàrdies civils van poder determinar la identitat i la ubicació del fugitiu. Els agents van recollir diverses mostres d'ADN que després van remetre als Estats Units perquè s’analitzaren i serviren de prova en la investigació de l’FBI, com detalla en un comunicat la Guàrdia Civil.

Les anàlisis comparatives d'ADN aportades pels agents espanyols van oferir un resultat positiu, el que evidenciava la responsabilitat de l'home al qual investigaven a escala internacional.

Arran d’estes anàlisis, al juliol es va constituir un dispositiu per a detindre este home, de 45 anys i nacionalitat espanyola. Segons detallen des de la Guàrdia Civil, al detingut se li atribueixen als Estats Units tres càrrecs: els d'agressió sexual depredadora contra una menor, violació en primer grau i violació en primer grau sota coacció forçosa. Al país nord-americà, estos fets poden portar aparellada una condemna de cadena perpètua.

El detingut ja ha sigut posat a disposició d’un jutjat de València. No obstant això, des de la Guàrdia Civil aclareixen que, en tractar-se d'una orde d'extradició, incoarà el procediment judicial el jutjat central d'instrucció número 5 de Madrid, com detalla l'institut armat.

També et pot interessar

stats