Dos detinguts per furtar més de 150 quilos de coure de catenària de l’empresa per a la qual treballaven

“L’excel·lent qualitat” i el bon estat del material que van trobar els agents en una ferralleria els va fer sospitar

L'empresa d'on van furtar el cable de coure anava a instal·lar-lo en la catenària d'unes obres ferroviàries que estava fent en la província de València
L'empresa d'on van furtar el cable de coure anava a instal·lar-lo en la catenària d'unes obres ferroviàries que feia en la província de València / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha detingut dos homes, de 62 i 44 anys, per apropiar-se del cable de coure de l’empresa per a la qual treballaven, i que estava destinat a la catenària del tren, i després vendre’l. A més, hi ha una tercera persona, de 35 anys, també investigada i acusada d’apropiació indeguda per haver col·laborat en els fets. L’extraordinària qualitat del material i el bon estat en què estava el cable va alçar les sospites dels agents.

El detonant d’aquesta operació, que els agents han denominat Chalkos, va ser la localització en una ferralleria de la província de València de diversos rotllos de cable de coure, de la millor qualitat, i que estava en “excel·lents” condicions, segons apunten des de la Guàrdia Civil.

Els agents van iniciar una investigació per a determinar si alguna empresa de prop de la ferralleria on havien localitzat aquest material trobava a faltar uns 200 quilos de coure i van trobar-ne una que estava fent unes obres ferroviàries i havia apercebut la falta d’aquest metall destinat a la catenària.

Després que l'empresa formulara una denúncia, va poder recuperar 151,5 quilos de coure de catenària en diferents centres de reciclatge i de recuperació de metalls.

Així mateix, la investigació de la Guàrdia Civil va acreditar que tres treballadors d’eixa empresa, durant la jornada laboral i en horari nocturn, s'apropiaven del material per a posteriorment vendre'l en diverses ferralleries. Per aquests fets van quedar detinguts dos i un jutjat de València n'investiga un tercer per apropiació indeguda.

També et pot interessar

stats