Dimarts passat per aigua: avís taronja a l'interior de Castelló per tronades localment intenses

L'Aemet eleva l'alerta a l'Alt Palància, l'Alt Millars i l'Alcalatén, on s'esperen acumulats de 40 l/m² en una hora

Una dona es cobreix amb un paraigua a Castelló de la Plana
Una dona es cobreix amb un paraigua a Castelló de la Plana / Paco Poyato (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 d'octubre 2024 - 08:47 Actualitzat: 15 d'octubre 2024 - 09:52

Part dels municipis valencians es desperten este dimarts amb un ull posat al cel, que apareix completament cobert. S'espera una jornada molt inestable amb precipitacions intenses que recorreran diverses comarques, especialment al prelitoral i la meitat nord de la Comunitat Valenciana.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat l'avís taronja en previsió de tronades fortes en part de l'interior nord de la província de Castelló, coincidint aproximadament amb les comarques de l'Alt Palància, l'Alt Millars i l'Alcalatén. Estes tres són les que s'enduran la pitjor part del temporal i és per això que l'ens ha elevat l'avís un escaló de matí —inicialment estava en groc—. Es mantindrà actiu fins a les 20:00 hores perquè es pronostiquen ruixats que poden ser localment intensos i deixar acumulats de 40 litres per metre quadrat (l/m²) en una hora i 60 en dotze hores. A més, hi ha avís groc al prelitoral i litoral de Castelló, així com la part septentrional de la província de València per pluges amb acumulats de 30 l/m² en una hora.

Les pluges avancen de sud a nord i ja han començat a descarregar en alguns punts, com ara Xiva (Foia de Bunyol), Casinos, Vilamarxant, Loriguilla o Llíria (Camp de Túria). Tot i això, les tempestes més significatives s'esperen a les comarques del nord. El servei de l'112 avisa que ací l'aigua podrà estar acompanyada de fortes ràfegues de vent. En la meitat sud pot haver-hi algun ruixat puntual, però no s'espera tanta precipitació i, fins i tot, veuran eixir el sol.

En este dimarts passat per aigua la recomanació, a banda de portar damunt l'impermeable i el paraigua, és extremar la precaució en rambles, barrancs, rius i altres zones inundables.

La Comunitat Valenciana és una de les nou autonomies que està hui en avís per tempestes i precipitacions localment intenses. Això en un context meteorològic d'inestabilitat a Espanya en què l'huracà Leslie, catalogat ja de borrasca atlàntica, diu l'última paraula. No obstant això, Aemet aclareix que les tronades que tindrem hui a la Comunitat Valenciana no són provocades per Leslie, sinó pels últims cops de cua de la borrasca Berenice, que ha estat situada al Marroc i ara es desplaça cap al territori.

També et pot interessar

stats