El dinar preparat guanya terreny a la taula de Nadal

La falta de temps i les alternatives, cada vegada més variades, de productes precuinats fan que molts es decanten per productes ja fets

El menjar preparat és una alternativa per a qui no vol o no pot cuinar / À Punt NTC

A pesar que hi ha qui disfruta estos dies de Nadal de ser l’amfitrió i cuinar per als familiars, cada vegada en són més els que opten per comprar el menjar preparat en lloc de cuinar-lo. Les empreses ho saben, i per això s'especialitzen a oferir menús de qualitat, que només requereixen calfar-los a casa i, amb a penes esforç, estan enllestits per a servir.

Com a exemple, l’empresa que té Ángel Miravete a Castelló de la Plana, que ha preparat els plats del sopar de Nadal d’un miler de persones. “Cada any hi ha més faena, és una activitat que va a més”, admetia.

Per als que no volen un menú complet, les carnisseries, per exemple, també ofereixen productes precuinats. Des d’un pollastre farcit que sols necessita deu minuts de forn per a acabar-se de fer, fins al porquet que sols requereix calfar-se, les tripes precuinades o la costella de porc que sols requereix calfar-se un poquet.

Entre els motius per a comprar i no cuinar destaca la falta de temps. “Pràcticament, tot el que menjarem la nit de Nadal i el dia de Nadal està preparat”, assegurava un dels clients que recollia la comanda en una carnisseria de Castelló de la Plana este dimarts al matí. “Vinc en poc de temps, vinc a arreplegar unes quantes comandes perquè no tinc temps de preparar-ne molt”, reconeixia una altra clienta que esperava el torn a la carnisseria.

“Tots busquem comoditats. La gent treballa, té obligacions i al final no tenim temps de cuinar. És comprensible”, admetia Ángel Miravete mentre ultimava les comandes que este mateix dimarts quedaran repartides.

També et pot interessar

stats