La diputada gallega Marta Lois serà la portaveu de Sumar al Congrés

Díaz col·loca una persona de la màxima confiança com la principal veu de la coalició a la cambra

Marta Lois, nova portaveu parlamentària de Sumar
Marta Lois, nova portaveu parlamentària de Sumar / Xoan Rey (Efe)

La diputada de Sumar per la Corunya, la politòloga Marta Lois, serà la nova portaveu al Congrés de la coalició impulsada per la ministra de Treball en funcions, Yolanda Díaz, segons han confirmat fonts del grup parlamentari.

Així, Díaz col·loca una persona de la màxima confiança com la principal veu de la coalició a la cambra baixa. La també professora de Ciències Polítiques de la Universitat de Santiago de Compostel·la (USC) ja va figurar com a presidenta del partit instrumental Moviment Sumar, que inicialment es va registrar com a associació abans d'impulsar-se com la plataforma amb la qual la vicepresidenta segona es va presentar a les eleccions generals del 23 de juliol.

Lois és doctora en Ciència Política i ha estat lligada a la política municipal amb Compostela Aberta, coalició amb què va arribar a ser regidora d'Igualtat, Desenvolupament Econòmic i Turisme en el mandat de l'alcalde Martiño Noriega entre els anys 2015 i 2019. Després va ser portaveu del partit local en l'Ajuntament fins al 2022.

La política gallega també va ser designada per Yolanda Díaz com una de les coordinadores dels grups de treball de Sumar, en quedar elegida com la responsable de l'àrea de Cures. Ara serà la cara més visible de la coalició electoral, que suma 31 escons al Congrés i aglutina formacions com Podem, Esquerra Unida, En Comú Podem, Más Madrid i Compromís.

En la pràctica, Lois exercirà el mateix paper que va assumir l'exportaveu d'Unides Podem a la cambra baixa, Pablo Echenique, com a portaveu del grup confederal. Llavors es va decidir que la resta de partits també tindrien el seu propi càrrec de portaveu tant en les intervencions dels plens com en les rodes de premsa setmanals, repartint-se el temps segons la quantitat d'escons de cada formació.

També et pot interessar

stats