Diumenge s'acaben les pluges i es manté l'avís groc només a les comarques més al nord

El sol s'imposarà progressivament durant els pròxims dies i les pluges seran més puntuals

Les pluges es redueixen després d'un dissabte passat per aigua en tot el territori
La pluja minva després d'un dissabte passat per aigua / Biel Aliño (EFE)

L'oratge finalment escampa este diumenge després de l'episodi de pluges que en les últimes 24 hores ha regat especialment la meitat nord del territori, superant fins i tot els 100 litres per metre quadrat a Benicàssim. Tot i això, l'Agència Estatal de Meteorologia manté l'avís groc per pluges fins a les 20:00 hores a les comarques dels Ports i del Baix Maestrat.

Esta última setmana ha vingut marcada per pluges generalitzades per tot el territori, amb l'excepció del divendres de matí. Les comarques del nord han sigut les que més precipitacions han registrat en els últims dies, però també altres zones com l'Horta Nord van acumular durant la jornada del dissabte registres que superaven els 50 litres per metre quadrat. Per exemple, la Pobla de Farnals frega els 70 litres per metre quadrat acumulats en les últimes 72 hores.

La situació meteorològica, per tant, es tranquil·litza i el sol s'imposarà a poc a poc, tot i que la vesprada de diumenge encara podran caure ruixats i tronades a l'extrem nord i en punts de muntanya d'Alacant. El vent girarà a llebeig al centre i sud i notarem un clar ascens tèrmic, amb màximes que puntualment superaran els 30 °C.

Dilluns repetirem la situació, amb intervals de núvols durant el matí i ruixats acompanyats de tempesta de vesprada al nord i en punts de muntanya d'Alacant, tot i que de forma més residual. Amb perspectiva de millora de cara a dimarts i dimecres, s'espera que des de dijous torne a augmentar la nuvolositat i també les temperatures.

També et pot interessar

stats