Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Diversos col·lectius socials anuncien mobilitzacions pels pactes del PP i Vox

Les associacions de memòria històrica, el moviment feminista i el col·lectiu LGTBI denuncien un retrocés en drets i llibertats

Imatge de la manifestació de l'orgull LGTBIQA+ / À Punt NTC

Davant dels pactes del PP amb la ultradreta, ja són diversos els col·lectius socials que anuncien mobilitzacions pel que consideren un retrocés en drets i llibertats. És el cas de les associacions de memòria històrica, el moviment feminista i el col·lectiu LGTBI. De fet, ja s'han convocat protestes en diverses localitats aquesta mateixa setmana. 42 entitats del món sindical, feminista i memorialista s'han aliat amb una consigna unitària.

“En memòria democràtica, ni un pas arrere” és el lema que han triat les associacions de la memòria històrica per a exhibir-lo divendres en una concentració de protesta a València. “No estem disposats a renunciar, sinó que continuarem lluitant i exigint a l'administració que complisca la seua obligació”, anuncia Àngel González, president de la coordinadora memorialista del País Valencià. Consideren que el pacte entre el PP i Vox amenaça drets i llibertats fonamentals de la ciutadania, com el de la memòria, i recorden que el dret humanitari internacional obliga les administracions a emparar les seues peticions. “No és una qüestió ideològica, és una qüestió de drets humans”, remarca González.

Aquest dilluns la coordinadora feminista també va alçar la veu i aquest dimarts, vespra de l'Orgull, ho fan els col·lectius LGTBI. Compromís ha reclamat que la bandera irisada torne a edificis com les Corts i l'Ajuntament de València, on ha onejat el cap de setmana. L'alcaldessa, María José Catalá, nega que s'haja retirat per una petició de Vox. “Jo no he pres cap decisió ni de posar ni de llevar”.

Demà dimecres, diversos col·lectius marxaran per Nàquera, després que el PP i Vox han prohibit l'exhibició de la bandera LGTBI en edificis públics.

LGTBIQ+ Memòria històrica Feminismes

També et pot interessar