Més docents i reducció de ràtios en el pròxim curs escolar a la Comunitat Valenciana

Les classes s'iniciaran dilluns que ve amb 78.659 docents, 743 més, i 803.860 alumnes, 1.858 més. Serà el primer curs des de 2019 sense restriccions per la covid

La consellera d'Educació, Raquel Tamarit, amb el secretari autonòmic d'Educació i Formació Professional, Miguel Soler
La consellera d'Educació, Raquel Tamarit, amb el secretari autonòmic d'Educació i Formació Professional, Miguel Soler / Twitter: @GVAeducacio

El curs escolar 2022-2023 s'iniciarà dilluns que ve, dia 12, a la Comunitat Valenciana amb 78.659 docents, 743 més, i 803.860 alumnes, 1.858 més, en els cursos d'infantil, primària, secundària, batxillerat i formació professional.

La consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha presentat junt amb el secretari autonòmic d'Educació i Formació Professional, Miguel Soler, les novetats del pròxim curs escolar, el primer sense cap mena de restricció per la covid.

Segons ha destacat, la ràtio mitjana d'alumnes en infantil i primària per professor s'ha reduït un 1,3% i se situa en 19,4 alumnes, mentre que en l'ESO i batxiller disminueix un 0,8%, amb una mitjana de 26,6 alumnes.

Enguany el començament de curs ve marcat per l'aplicació de la nova llei d'educació. Una norma que planteja noves metodologies educatives que, segons la consellera d'Educació, Raquel Tamarit, ja s'estaven aplicant als centres valencians.

Pel que fa a la polèmica de l'ensenyament per àmbits en primer de l'ESO, Soler ha informat que el 81% dels consells escolars dels instituts públics han optat per aplicar la metodologia per àmbits, que continuarà sent una decisió voluntària dels centres.

Quant a la nova situació de les aules davant la covid-19, la consellera ha indicat que la realitat actual de la pandèmia "no té res a veure amb l'últim curs i, per tant, els protocols han de canviar".

Està previst que prompte les conselleries de Sanitat i Educació presenten el nou protocol. "Una de les mesures recomanables és la renovació de l'aire", que haurà de tindre també en compte l'emergència energètica, ha precisat.

Més alumnes en l'etapa postobligatòria

Pel que fa a l'alumnat, la consellera ha informat que, malgrat el descens de la natalitat, hi ha hagut un increment del 0,2% respecte al curs passat, fonamentalment en les etapes educatives postobligatòries: batxillerat i formació professional.

Soler ha informat de "l'increment espectacular" aquest curs de places de formació professional, amb un total de 5.559 noves, i l'obertura de 198 títols, així com la creació de consells territorials perquè cada comarca lligue aquests estudis a les seues perspectives econòmiques.

Gratuïtat de l'escolarització de dos anys

Una altra de les novetats d'enguany és la gratuïtat total per als alumnes de dos anys, tant en escoles que han incorporat unitats d'eixes edats, com en escoletes o centres privats. Aquest curs hi haurà un 82,8% d'alumnes de 2 anys escolaritzats, un 40% més que en 2015.

A més, es consolida el sistema del pla Xarxallibres, amb 460.000 alumnes beneficiats, i augmenten les beques de menjador un 75 % més que fa huit cursos.

També et pot interessar

stats