Dones separades i divorciades demanen empara a la Fiscalia per “violència institucional”
L’associació ASMDV denuncia l’ús de la síndrome d’alienació parental, prohibida per llei, entre altres accions
L'Associació de Dones Separades i Divorciades del País Valencià (AMSDV) ha remés un escrit a la fiscal de sala delegada de Violència sobre la Dona, Teresa Peramato, que adverteix sobre diversos casos en què consideren que les denunciants són víctimes de “violència institucional”.
En el document es detallen noms i número de procediment per a sol·licitar accions que posen fi “al sofriment i al mal del qual són víctimes les seues criatures i elles”.
Les remitents exposen que han vist “amb estupor com s’arxivaven denuncies sense practicar cap diligència, amb el beneplàcit de la Fiscalia”. Així mateix, denuncien que els seus fills i filles han patit “arrancament traumàtic”, han passat a una custòdia compartida “imposada a la carta per al progenitor”, a la custòdia en exclusiva del progenitor amb visites “impossibles” de dur a terme per a la mare, o a l'internament en centre de menors “com a teràpia de càstig”.
Com a exemple expliquen el cas d'una xiqueta d'onze anys que ha sigut “internada més de sis mesos sense cap contacte amb la mare per rebutjar el progenitor”.
Denuncien l’ús de la síndrome d’alienació parental
En aquest sentit, lamenten també que els informes en els quals es basen les resolucions judicials utilitzen els arguments del SAP (síndrome d'alienació parental) —que no està avalada per l’OMS, però si prohibida en llei de la infància prohibeix— i demanen a la fiscal Peramato que done instruccions a les persones que han intervingut en aquests procediments perquè promoguen accions “per a posar fi a la violència institucional que patim nosaltres i les nostres criatures”.