Dues associacions de veïns de Madrid s'oposen a la mascletà perquè afecta la Casa de Campo

La portaveu de Más Madrid en el consistori madrileny, Rita Maestre, considera l'esdeveniment "una pèssima idea" i "el pitjor lloc del món per a posar una muntanya de petards"

Pont del Rei on es dispararà la mascletà el pròxim diumenge 18 de febrer
Pont d'El Rey on es dispararà la mascletà el pròxim diumenge 18 de febrer / Europa Press

Les associacions veïnals de Puerta del Ángel i Casa de Campo han mostrat el seu rebuig a la mascletà que prepara l'Ajuntament de Madrid en el pont d'El Rei el 18 de febrer.

"Aquesta festivitat popular amb fort arrelament especialment a la Comunitat Valenciana és completament aliena a les festes populars de Madrid i la seua importació amb tres vegades més pólvora que a València xoca frontalment amb l'entorn en el qual pretén realitzar-se perquè la Casa de Campo és un bé d'interés cultural (BIC)", han argumentat en un comunicat.

Les entitats han preguntat a la Direcció General de Patrimoni "si l'esdeveniment compta amb el seu vistiplau com a requisit indispensable per a la celebració" atés que la Casa de Campo i l'entorn renaturalitzat del Manzanares suposen "una important reserva de biodiversitat, i hi destaquen especialment les poblacions d'aus".

Aquests animals, a més dels domèstics, "es veuran exposats a un estrés completament injustificat pel soroll que genera aquesta celebració". "La pirotècnia afecta també negativament les persones amb trastorns de l'espectre autista, que es veuen exposades a uns importants nivells d'estrés i ansietat de forma completament gratuïta", han afegit.

Maestre ho considera "una pèssima idea" i Almeida demana una rectificació

D'altra banda, l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha demanat aquest divendres a la portaveu de Más Madrid a l'Ajuntament, Rita Maestre, que es disculpe per "ofendre i insultar" els valencians amb la mascletà, en considerar que és "una muntanya de petards".

Maestre afirmà aquest dijous que la mascletà era una "mala idea" perquè es dispararà entre la Casa de Campo i Madrid Río, "un entorn on es concentra una part important de la fauna de la ciutat i el pitjor lloc del món per a posar una muntanya de petards".

"Li demane a Rita Maestre que demane disculpes pel que va dir aquest dijous. Ofendre, insultar, com va fer ahir Rita Maestre als valencians, dient que la mascletà és una muntanya de petards, crec que no es correspon amb el caràcter acollidor i obert de la ciutat de Madrid", ha censurat l'alcalde davant els mitjans de comunicació.

Compara l'alcalde aquest esdeveniment amb la celebració, per exemple, de l'Any Nou Xinés. "Què fem amb l'Any Nou Xinés? No fem una desfilada per l'Any Nou xinés? No fem o no celebrem tradicions culturals d'altres llocs i d'altres territoris? És que no podem a Madrid celebrar esdeveniments que representen la cultura d'altres territoris?", s'ha preguntat.

També et pot interessar

stats