Quatre pasteres arriben a les costes d'Altea, Santa Pola i Benidorm amb 48 migrants a bord

Als migrants, d'origen magrebí, els van traslladar a port amb la llanxa de Salvament Tabarca

Un vaixell de Salvament Marítim
Un vaixell de Salvament Marítim / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
12 d'octubre 2023 - 15:19 Actualitzat: 13 d'octubre 2023 - 11:13

Creu Roja Alacant actualitza les dades sobre l'arribada d'embarcacions dijous a les costes de Santa Pola, Benidorm i Altea. L'ONG afig una nova pastera a les quatre que havia donat a conéixer i eleva el nombre de persones migrants a 48.

Quatre pasteres han arribat en les últimes hores al sud de la Comunitat Valenciana. Les dues primeres, una amb deu persones i una altra amb dotze, amb dos menors, van ser interceptades la nit d'aquest dimecres a la costa, en concret en la zona de la serra Gelada, al terme d'Altea (Marina Baixa) i una altra a Benidorm.

Segons fonts de Salvament Marítim, després de ser interceptades vora les 21:20 hores, es va avisar la Guàrdia Civil. Als migrants, d'origen magrebí, els van traslladar a port amb la llanxa de Salvament Tabarca. Allí la Creu Roja els va atendre, segons les fonts, que han indicat que una de les persones va requerir atenció mèdica.

Una tercera pastera ha sigut localitzada aquest dijous al voltant de les 16:24 hores en les proximitats de Santa Pola (Baix Vinalopó) i s'hi han comptabilitzat onze persones, tots elles homes. En aquest cas s'ha mobilitzat per al rescat una unitat Salvamar Leo.

Creu Roja informa ara també d'una quarta pastera Benidorm amb 15 persones, entre elles una dos i un adolescent.

Nou pasteres arriben a les Balears amb 119 migrants

D'altra banda, aquestes pasteres han arribat a la costa en una jornada en què també es registra un degoteig d'arribades a Eivissa. Sis pasteres, l'última amb dotze persones a bord, han desembarcat aquest dijous a l'illa d'Eivissa. En total, són 81 els migrants que han arribat a les Balears aquest dijous. L'última arribada s'ha produït a les 13:15 hores. Els migrants, tots d'origen magrebí i en bon estat de salut, han sigut localitzats en terra a les proximitats de la platja des Cavallet. Han intervingut la Guàrdia Civil i Policia Local. Les altres cinc pasteres havien anat arribant des de la matinada a Eivissa i a aigües pròximes a Cabrera.

Però, a més, tres noves pasteres han arribat durant la vesprada a les zones de Cabrera, Calvià i Campos, amb les quals la xifra de migrants ascendeix a 119, segons la informació proporcionada per la Delegació del Govern.

També et pot interessar

stats