Educació atribueix a "un error administratiu" el cessament de docents que cobrien baixes i confirma que continuaran

L'STEPV convoca una concentració i PSPV i Compromís demanen la dimissió de Rovira

Un centre escolar valencià des de l'interior, en una imatge d'arxiu
Un centre escolar valencià des de l'interior, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Conselleria d'Educació ha atribuït a "un error administratiu" la comunicació de divendres de cessament de docents a la província d'Alacant que cobrien baixes de maternitat i paternitat i assegura que s'incorporaran al lloc de treball este dimarts "sense cap problema". Ha explicat el problema com "un fet puntual" i "desafortunat" relacionat amb del canvi de situació de quatre professors de la província, que han passat d'una incapacitat laboral temporal per embaràs de risc a una baixa per maternitat.

Des de l'STEPV s'ha assenyalat que els "cessaments il·legals" s'han resolt per la "ràpida intervenció" del sindicat, que denuncia que des del divendres no s'estan cobrint totes les substitucions de professorat i de personal no docent.

El sindicat i l'STAS han convocat una concentració als centres educatius i davant de la Conselleria d'Hisenda el pròxim 29 d'octubre, que mantindran mentre no es cobrisquen estes places, han assegurat en un comunicat.

Peticions de dimissió al conseller i el secretari autonòmic

Abans de conéixer-se el comunicat amb les explicacions de la Conselleria d'Educació, el PSPV-PSOE ha acusat el Consell de Carlos Mazón de despatxar professors substituts "d'un dia per a un altre al·legant falta de pressupost". El síndic dels socialistes valencians, José Muñoz, han demanat la dimissió de Rovira i del secretari autonòmic d'Educació, Daniel Mcevoy, i que s'adopten mesures per a "protegir" el sistema educatiu.

El síndic de Compromís Joan Baldoví ha denunciat que, atés el comunicat del govern valencià, "la conselleria ha fet fallida, perquè no pot substituir les persones que tenen un permís de paternitat i maternitat", i això "deixarà milers de xiquets sense classe. Des de la formació, el diputat Gerard Fullana ha lamentat que este "crac econòmic" s'haja produït el mateix mes que s'ha fet efectiva la pujada de sou" del conseller d'Educació.

També et pot interessar

stats