Directes
Ara en la televisió
MÚSICA DE BANDA

Educació contractarà més de 5.000 docents per a reforçar les plantilles escolars el proper curs

S'hi destinaran també 39,4 milions d'euros extraordinaris per a neteja, mascaretes i altres despeses de funcionament dels centres

Alumnat entrant en un centre escolar / Twiter: @GVAeducacio

La Comunitat Valenciana començarà el curs 2021-2022, el segon marcat per la pandèmia de coronavirus, amb 5.042 mestres addicionals que la Generalitat contractarà de manera extraordinària per a reforçar el cos docent dels centres escolars públics i concertats. El nou curs escolar serà 100% presencial en totes les etapes. La xifra, que ha donat a conéixer aquest dimarts el conseller d'Educació, Vicent Marzà, suposa augmentar en 668 el nombre de professors extra de la plantilla del curs actual, un 15% més.

L'increment de professorat extraordinari es repartirà de la manera següent: 1.992 docents per a infantil i primària i 3.050 docents en secundària, batxillerat i formació professional. Aquestes contractacions permetran augmentar la qualitat educativa de les escoles i repercutiran en una millor atenció individualitzada per a l'alumnat, una major aposta per la formació professional i més conciliació per al cos docent. 

La Conselleria d'Educació vol prendre la davantera a la pandèmia i ha presentat aquest dimarts la planificació de recursos i personal per al pròxim curs. La Comunitat Valenciana és, de fet, de les primeres autonomies espanyoles a fer pública aquesta planificació, segons ha destacat el conseller mateix. L'objectiu, que el pròxim exercici en les aules valencianes siga "segur, saludable i amb un cent per cent de presencialitat en totes les etapes i nivells", ha expressat Marzà.

A més de contractar professorat de reforç, el departament encapçalat per Vicent Marzà preveu mobilitzar una inversió extraordinària de 39,4 milions d'euros que es dedicaran a cobrir diverses qüestions. Entre d'altres, intensificar la neteja i desinfecció dels col·legis, adquirir vora 15 milions de mascaretes FFP2 per al personal dels centres o pagar els més de 3.000 monitors de menjador addicionals que s'hi contractaran, ha detallat el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, que ha comparegut junt amb el conseller. 

Per a continuar potenciant la digitalització dels centres, la Conselleria ha informat que entre juliol i setembre es distribuiran 50.908 dispositius portàtils als centres (35.851 ordinadors portàtils de catorze polzades i 15.057 tauletes) que se sumaran als 30.000 lliurats l'any passat.

El mateix virus, situació diferent

Marzà, que ha fet un balanç positiu del que ha qualificat com "curs pandèmic", ha aprofitat l'ocasió per a agrair "l'ingent treball" que ha desenvolupat la comunitat educativa en els últims mesos. "S'ha demostrat que els centres educatius són els llocs més segurs per a l'alumnat, el professorat i les famílies", ha assegurat.

Per a l'exercici que ve, Educació manté l'aposta per la presencialitat al 100% de l'alumnat en totes les etapes. Serà un curs també extraordinari marcat inevitablement pel coronavirus, ha reconegut el conseller. Tot i això, l'escenari canvia: "La pandèmia continua però la situació és millor que la del curs passat", ha dit. Principalment, perquè la pràctica totalitat del personal dels centres ha completat ja la pauta de vacunació amb les dues dosis prescrites, fet que ha frenat les afectacions més greus en la comunitat educativa.

A més, el curs començarà amb unes pautes de seguretat i higiene molt interioritzades que l'alumnat i el cos docent ja han incorporat a la rutina diària: presa de temperatura, entrades escalonades, ventilació encreuada, ús de mascareta o llavat freqüent de mans. 

També et pot interessar