Educació convoca quasi 1.700 places d'oposicions d'infantil i primària per al 2024

El tràmit comença amb la negociació de l'oferta pública d'ocupació en la taula sectorial, que reuneix representants de conselleria i dels sindicats

Educació proposa ajornar a juny de 2021 les oposicions docents de Secundària
Realització d'un examen d'oposicions (arxiu) / À Punt NTC

La Conselleria d'Educació ha iniciat les actuacions per a celebrar el 2024 la convocatòria de 1.695 places d'oposicions per a mestre i mestra d'infantil i primària. El tràmit per a aquest procés arranca amb la negociació de l'esborrany del decret de l'oferta pública d'ocupació (OPO) de personal docent per al 2023 en la taula sectorial d'educació, que reuneix representants de l'administració autonòmica i dels sindicats.

Aquest decret inclou 1.695 places de mestre i mestra, corresponents al torn d'ingrés lliure en la funció pública docent. Així mateix, preveu també 154 llocs de promoció interna per a funcionariat del cos de mestres que estiga interessat a accedir a un altre cos docent superior. D'aquesta manera, per aquest segon torn d'accés es convoquen 21 places en el cos d'Inspecció Educativa i 133 en el de professorat de secundària, detalla Educació en un comunicat.

De conformitat amb l'article 64 de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana, s'estableix la reserva d'un contingent del 10% de les places previstes en aquesta OPO per a ser cobertes per persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, sempre que aquesta discapacitat siga compatible amb el compliment de les funcions pròpies dels llocs de treball docent i que se superen les proves selectives.

També et pot interessar

stats