Educació convocarà 1.607 places d'oferta d'ocupació pública de personal docent el 2024

La convocatòria d'estes oposicions s'efectuarà entre octubre i desembre del 2024, i les oposicions seran a partir de juny del 2025

Imatge d'arxiu d'un aula a la Comunitat Valenciana
Imatge d'arxiu d'una aula a la Comunitat Valenciana / GVA

El ple del Consell ha aprovat este dimarts el decret que aprova l'oferta d'ocupació pública de personal docent no universitari dependent de la Conselleria d'Educació per a l'any 2024.

En concret, la taxa de reposició és de 1.339 llocs docents, però enguany, amb la finalitat de reduir el percentatge de personal funcionari interí i avançar en l'estabilitat en l'ocupació pública docent, s'ha decidit augmentar en un 20% esta taxa oferint 268 places més.

D'esta manera, el nombre de places per procediment d'ingrés serà de 1.590 per a secundària, set per a professorat especialistes en sectors singulars de la formació professional, sis per a escoles oficials d'idiomes, dos per a professorat de Música i Arts Escèniques i dos més per a Arts Plàstiques i Disseny.

Del total de les places, es reservarà un 10% per a persones amb diversitat funcional. La convocatòria d'estes oposicions s'efectuarà entre octubre i desembre del 2024, i les oposicions es realitzaran a partir de juny del 2025.

Oferta insuficient

UGT qualifica de “totalment insuficient” l'oferta de places, i exigeix al Consell que “explique i justifique com aconseguirà el sistema educatiu valencià el 8% de taxa d'interinitat en 2026, tal com pretenen fer la majoria de comunitats autònomes”. L'organització sindical assenyala que l'oferta de per al cos de Professorat d'Ensenyament Secundari “es limita” a 1.590 places, i qualifica de “residual, raquítica i ridícula” l'oferta de places per a altres cossos docents.

Segons el sindicat, això significa que l'oferta es limita pràcticament a la taxa de reposició existent i que se situa per davall del 4,5% del professorat d'Ensenyament Secundari que té el sistema educatiu valencià. Un càlcul que, opinen, és “ajustat”.

Per a UGT, l'oferta d'ocupació pública docent que precisa la Comunitat Valenciana per a 2024 ha de situar-se com a mínim en 4.000 places, perquè “només d’esta manera” es dona cobertura completa a la taxa de reposició que la justifica i permet reduir el percentatge de temporalitat en l'ocupació pública que marca la llei, situat en el 8% màxim.

El sindicat, per tant, demana que s'amplie l'actual oferta, ja que la presentada “suposa un retrocés considerable respecte a ofertes anteriors” i es queda “molt per davall” de les aprovades en altres comunitats autònomes. 

També et pot interessar

stats