Educació desactiva els graus universitaris de tres anys que va impulsar Wert
El nou reial decret per a l'enseyament universitari atribueix un mínim de 240 crèdits als graus.
El govern espanyol ha posat fi a la modalitat de graus universitaris ràpids, de tres anys de durada, que va activar el popular José Ignacio Wert en seua etapa com a ministre d'Educació (2011-2015).
El nou reial decret d'ordenació dels ensenyaments universitaris, consolida l'atribució de 240 crèdits als graus, amb l'única excepció d'aquells que per directrius europees han de ser de 300 o 360 crèdits. L'estructura del model universitari es completa amb màsters de 60, 90 i 120 crèdits, i el doctorat al qual s'accedeix havent superat els 300 crèdits en les dues etapes anteriors.
Un reial decret aprovat en l'etapa de Wert va permetre que les universitats espanyoles pogueren oferir de manera voluntària graus d'entre 180 i 240 crèdits (3 i 4 anys, respectivament), d'acord amb l'aplicat en altres països europeus, amb la idea de facilitar la internacionalització dels diplomats espanyols a Europa.
Aquest decret, conegut com a "decret 3+2", va provocar el rebuig de part de la comunitat educativa en considerar que els graus de menor duració obligarien a realitzar un màster de dos anys, que són més cars.
En 2017, el Ministeri d'Educació va acordar amb els rectors que només els graus de nova creació podrien ser de tres anys.
El nou reial decret especifica que els estudis oficials de Grau podran impartir-se en modalitat docent presencial, en l'híbrida (o semipresencial) i en la virtual (o no presencial). També consolida el model dual entre la formació del centre universitari i les pràctiques en una entitat col·laboradora, i destaca l'avaluació institucional dels centres com "una peça essencial en l'engranatge" de l'oferta formativa universitària.