Educació fixa el calendari per al canvi de jornada escolar d'Infantil i Primària

A més de la jornada partida i la contínua, la nova normativa introdueix un model flexible amb horaris de matins i algunes vesprades

Imatge d'arxiu d'un aula d'una escoleta infantil
Imatge d'arxiu d'un aula d'una escoleta infantil / À Punt NTC

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha publicat aquest dimarts en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el calendari perquè aquells centres públics d'Infantil i Primària que vulguen canviar la jornada escolar tramiten el procediment de votacions de les famílies. 

Dels 1.437 centres d'Infantil i Primària sostinguts amb fons públics que hi ha en el sistema educatiu valencià, 787 (el 54,8%) tenen jornada partida —amb classes de demà i de vesprada— i altres 650 (el 45,2%), jornada contínua —realitzada íntegrament en un període únic de classes durant els matins. La nova normativa introdueix un tercer tipus de jornada anomenada flexible o mixta, en què les classes es distribueixen entre l’horari de matins i les vesprades que determine el centre.

Els centres educatius tenen ara fins al dimarts 15 de març per a sol·licitar de manera telemàtica l'inici de la tramitació. Una vegada finalitzat aquest termini i abans del divendres 25 març, la conselleria autoritzarà les votacions als centres que hagen presentat la documentació requerida. 

Les famílies dels col·legis autoritzats votaran la modificació de la jornada el dilluns 11 d'abril. Cada pare, mare, tutor o tutora legal de l'alumnat del centre, des d'Infantil fins a cinqué de Primària, tindrà dret a un vot, mentre que les famílies monoparentals o amb només un tutor o tutora legal disposaran de dos vots. Per contra, les famílies que no puguen votar de manera presencial, podran fer-ho per correu certificat entre el 4 i el 8 d'abril. 

Des d'Educació han recordat que per a aprovar el canvi de jornada escolar en un centre és necessari que el confirme el 55% del total del cens de famílies. A més, s'eliminarà la revisió del model cada tres anys i l'horari aprovat per les famílies es mantindrà fins que el consell escolar de centre decidisca tornar a iniciar-lo.

Amb aquesta planificació, la conselleria assegura que les famílies sabran quina jornada escolar té el seu centre educatiu per al curs 2022-2023, haja variat o no respecte a la jornada actual.

Dels 498 centres que hi ha a Alacant, el 72,5% tenen jornada contínua i el 27,5% restant té jornada partida. Per contra, de les 191 escoles de Castelló, només el 30,4% gaudeixen de la jornada intensiva als matins i la resta té classes al matí i a la vesprada. A València, les proporcions són similars: un 30,9% de col·legis han canviat a jornada contínua, enfront del 69,1% amb jornada partida.

També et pot interessar

stats