Educació habilitarà 40 noves aules específiques per a atendre alumnat amb necessitats especials

Es tracta del major increment en un sol curs d'aules UECO, amb les quals s'arribarà a les 295 unitats a la Comunitat Valenciana entre escoles i instituts

Aula UECO en el col·legi Muixara de la Nucia
Aula UECO en el col·legi Muixara de la Nucia / Ajuntament de la Nucia

La Conselleria d'Educació ha augmentat en 40 les aules específiques situades en centres ordinaris per a atendre alumnat amb necessitats educatives especials per al curs 2024-2025.

D'esta manera, en el pròxim curs, la Comunitat Valenciana comptarà amb noves aules UECO, de les quals 29 se situaran en centres d'educació infantil i primària i 11 en instituts d'educació secundària.

Amb este increment, hi haurà 295 unitats a la Comunitat Valenciana: 139 a la província d'Alacant, 107 en la de València i 49 a Castelló.

En el curs 2024-2025 es produirà l'increment més gran d'aules UECO dels últims anys, ja que en el de 2020-2021 n'hi va haver un augment de 7; en el de 2021-2022, de 8; el curs passat les aules UECO van augmentar en 17, i este que acaba de concloure va comptar amb 24 més.

La directora general d'Innovació i Inclusió Educativa, Xaro Escrig, ha explicat que la decisió de posar estes unitats en funcionament "s'ha pres després d'estudiar els corresponents informes psicopedagògics de l'alumnat per al qual es proposa esta modalitat d'escolarització".

"A través d'estes aules es pretén donar resposta a la inclusió educativa de l'alumnat en els centres docents i garantir els principis de qualitat, igualtat d'oportunitats, equitat i accessibilitat universal a l'educació", ha assenyalat Escrig.

També et pot interessar

stats