Directes
Ara en la televisió
A LA SACA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Educació proposa destinar més de 9.000 places a la consolidació del professorat interí

L’STEPV es mostra “reticent” quant al nombre de places i afirma que la forma de presentar-les “genera més confusió que certeses”

Una professora de secundària treballant en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i els sindicats docents s’han reunit aquest dimarts per a decidir com es planteja la consolidació de professorat interí que marca el decret llei Iceta. La conselleria ha fet una proposta provisional que es tancarà de forma definitiva la setmana vinent quan es reunisca la Mesa Sectorial.

La proposta del departament dirigit per Vicent Marzà contempla destinar 9.070 places per al procediment extraordinari de consolidació de professorat interí establit per la Llei estatal de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública. Un nombre de vacants que supera el volum de professorat interí que compleix els requisits marcats de més de cinc anys d'antiguitat, segons ha informat Educació en un comunicat. 

Ara s'inicia un procés de diàleg i negociació per tal de distribuir aquestes places entre els diferents cossos docents i repartir-les entre les dues vies d'accés previstes en aquest procediment extraordinari: via concurs de mèrits o via concurs-oposició excepcional amb proves no eliminatòries.

En la proposta inicial, Educació ha dividit les 9.070 places en 1.662 per al concurs oposició i 7.408 per al concurs de mèrits, però ha demanat als sindicats la seua opinió, ja que per a la via del concurs oposició hi ha una forqueta d’entre 1.662 i 2.115. Segons un comunicat del Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) , tant aquest sindicat com UGT s’han mostrat d’acord amb la proposta a la baixa de conselleria, mentre que CCOO ha demanat que es destinen a concurs oposició el nombre més gran possible de places i ANPE i CSIF no s’hi han posicionat. 

Veure més

La planificació de la Conselleria preveu que l'oferta definitiva de places a estabilitzar es publique el pròxim mes de juny i que a finals de 2022 es convoque el procediment, que tal com marca la llei estatal, es desenvoluparà entre 2023 i 2024. Segons ha informat l’STEPV, Educació els ha traslladat que la seua idea és convocar primer el concurs de mèrits i després el concurs oposició, i que preveuen que la gestió serà complicada perquè al concurs oposició es poden presentar milers de persones més que a les oposicions.

Aquest procediment és totalment independent a les oposicions ordinàries, en què es convoquen places de nova creació i les de reposició de jubilacions. Així, la Conselleria d'Educació continua endavant amb les oposicions d'ingrés lliure al cos de mestres que comencen aquest pròxim mes de juny amb una oferta de 1.228 places corresponents a reposició de jubilacions.

L’STEPV es mostra “reticent” 

L’STEPV ha demanat que es concrete millor el procediment pel qual han oferit les places perquè les vacants que s’adjudiquen en juliol i durant el curs al professorat interí són moltes més que les que s’han oferit ara en aquesta proposta (descomptant el professorat en pràctiques, reingressat i provisional i els temps parcials).

El sindicat també ha manifestat que les dades del cos de mestres no acaben de quadrar, ja que s’està oferint un nombre molt inferior al que s’adjudiquen en juliol. Unes dades que Educació s’ha compromés a revisar i que tornarà a presentar la setmana vinent en la Mesa Sectorial. 

El sindicat informa en el seu comunicat que també ha preguntat si les 5.000 places covid estan incloses en la proposta, i que la resposta de conselleria ha estat que, les que compleixen els requisits de la llei Iceta sí que han estat comptabilitzades. L’STEPV es mostra “reticent” amb el nombre de places oferides, ja que, per exemple, considera que aquestes 5.000 places covid desapareixeran del sistema i no s’oferiran en els processos d’estabilització previstos. A més, afirmen “la forma de presentar les places genera més confusió que certeses”.

També et pot interessar