Educació publicarà hui les adjudicacions de primària i preveu les de secundària per a divendres

Sindicats i professorat s’han concentrat aquest dijous a la porta de la Conselleria d'Educació en senyal de protesta

El conseller d'Educació, José Antonio Rovira, en declaracions als mitjans de comunicació / À Punt NTC

Nou capítol sobre la polèmica per les errades en l'adjudicació de les places de professorat del curs que ve a la Comunitat Valenciana. El conseller d'Educació, José Antonio Rovira, s’hi ha pronunciat per primera vegada i ha assegurat que hui mateix començaran a publicar-se les llistes rectificades, un procés que s'allargarà fins dilluns. En concret, ha avançat que primer es publicaran les llistes de primària i esperen que les de secundària ho estiguen entre demà i dilluns. 

Rovira ha fet aquestes declaracions, acompanyat de la cúpula d’Educació, a la porta de la Conselleria, on aquest mateix dijous al matí s’han concentrat desenes de mestres en senyal de protesta. Els docents han criticat la seua gestió i el conseller ha respost, contundent i en la línia amb el que ha argumentat la Generalitat en els últims dies, que la responsabilitat és dels partits del Botànic, que va “endarrerir els terminis el màxim possible”. De fet, des que el Partit Popular va assumir les competències d’Educació el 28 diuen que no han deixat de treballar per a resoldre "incidències" de les quals els predecessors no els havien informat. 

Des de dijous passat mestres i professors de la Comunitat Valenciana estan amb l'ai al cor. Les adjudicacions publicades el 10 d’agost presenten errors en cadena que afecten al voltant de 15.000 persones, un 35% de la plantilla. Denuncien que quan falten menys de tres setmanes perquè comence el curs escolar, encara no saben quina serà la seua destinació. 

Els sindicats vigilen el procés. Temen que amague una retallada encoberta que afectaria tot el cos docent i que el conseller ha negat. “No hi ha previsió de cap retallada. Totes les adjudicacions s’estan fent sobre les previsions que ens va deixar el Botànic”, ha respost Rovira. 

També et pot interessar

stats