Educació vol reduir de 20 a 18 hores la càrrega docent en secundària
El projecte de decret del Consell situa en 25 alumnes la ràtio màxima en l'educació primària.
El projecte de la Conselleria d'Educació per a la legislatura que s’inicia preveu mantindre les 25 hores lectives del personal docent dels centres públics en infantil i primària, i reduir progressivament la càrrega docent en secundària, que passaria de 20 a 18 hores els pròxims dos cursos.
Així figura en el projecte de decret del Consell per a fixar la jornada lectiva del personal docent en els nivells no universitaris dels centres públics, així com el nombre màxim d'alumnes en els que no disposen de fons públics, que es tractarà aquest dijous en la mesa sectorial.
El text precissa la possibiltat d'increments excepcionals de la part lectiva del personal docent de secundària, fins a un màxim de 20 hores.
La ràtio de 25 alumnes, un objectiu complicat
D'altra banda, l'esborrany del decret situa en 25 alumnes la ràtio màxima en l'educació primària, siga en centres públics o concertats, i avança que la implantació es durà a terme de manera progressiva des del curs 2019-2020. Tanmateix, reconeix la dificultat d'assolir aquest objectiu per "motius pressupostaris" i la manca d'infraestructures per a desdoblar les unitats excendentàries.
A les escoles d'idiomes Educació fixa en 35 persones la ràtio màxima en els nivells bàsics, 30 en els intermedis, 25 en els avançats, i 20 en els superiors o C. Així mateix estipula en 50 persones l'alumnat màxim de les modalitats a distància.
L'STEPV demana més ambició
El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha criticat la falta d'ambició de les propostes del Consell, amb les quals considera que Educació es limita a recuperar la situació anterior a les retallades del govern del Partit Popular.
El sindicat reclama rebaixar a 23 hores lectives la càrrega docent dels mestres d'infantil i primària, i no esperar dos anys per a reduir a 18 hores la de la resta de cossos docents. D'altra banda, malgrat saludar el descens de les ràtios des de l'arribada del govern del Botànic, el 2015, alerta que l'alumnat màxim dels cursos continua encara "lluny" d'una proporció "satisfactòria per als nivells de qualitat desitjats".