Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Elena García Armada, nova protagonista dels murals Dones de Ciència

La creadora del primer exoesquelet biònic del món per a xiquets centra el mural de l'artista Sara Mono a l'IES Font de Sant Lluís de València

Mural dedicat a la científica Elena García Armada, creadora del primer exoesquelet biònic del món per a xiquets / Efe

Elena García Armada, una de les deu millors científiques d'Espanya i creadora del primer exoesquelet biònic del món per a xiquets, ha inaugurat aquest divendres el mural amb el qual la Universitat Politècnica de València (UPV) i el centre d'innovació Las Naves de la ciutat li rendeixen tribut en el seu projecte "Dones de ciència", una iniciativa que està omplint d'art, gènere i investigació les parets dels centres educatius de València.

El mural en homenatge a la científica del CSIC i fundadora i CEO de la companyia Marsi Bionics ocupa una de les parets verticals de l'IES Font de Sant Lluís i és obra de l'artista valenciana Sara Mono. Amb aquest, són ja 24 els murals creats en aquest projecte que, amb el suport de la Fecyt-Ministeri de Ciència i Innovació, està contribuint a visibilitzar a la ciutat de València –i especialment en el públic infantil i juvenil– grans dones del món de la ciència.

"Tant de bo aquest mural servisca per a despertar en una alumna eixa espurna de curiositat i de ganes de crear que fa falta per a la investigació. Per a mi, hui és un dia molt especial. És un vertader honor formar part d'aquest meravellós projecte de la Universitat Politècnica de València i de l'Ajuntament de València als quals vull agrair la seua aposta per visibilitzar la ciència i, sobretot, la investigació realitzada per dones, que és també excel·lent", ha assenyalat Elena García Armada durant l'atenció a mitjans en la inauguració del mural.

L'experta ha apuntat que "al llarg de la història, les dones de ciència hem contribuït amb el nostre talent, treball i visió a trobar solucions als problemes de la nostra societat". "Perquè això és el que significa la investigació científica: descobrir nous coneixements que serveixen per a resoldre problemes reals. I gràcies a la nostra implicació personal, aconseguim que la innovació ens porte al progrés social. Però, perquè aquest progrés s'aconseguisca, és important que contribuïm amb tot el talent possible, i això inclou el talent científic femení", ha raonat.

En aquesta línia, ha subratllat la importància d'aquesta iniciativa, que fomenta les vocacions en ciència des d'on s'estimula, en els centres educatius. "L'educació és el principal instrument que tenim per a generar curiositat i passió científica", ha recalcat.

García Armada ha destacat com, a partir d'ara, "les xiquetes i xiquets d'aquest Institut Font de Sant Lluís veuran diàriament la força de la ciència: la capacitat per a crear alguna cosa del no-res que servisca per a millorar la qualitat de vida de milions de persones".

En el mural, la investigadora espanyola apareix acompanyada per Álvaro de la Calle, un dels primers xiquets que va utilitzar l'exoesquelet Atles 2030. Álvaro, de nou anys, està afectat per una atròfia muscular espinal (ESTIME), una malaltia neurodegenerativa que ataca les cèl·lules nervioses i que li impedeix posar-se dret.

Dona

També et pot interessar