Elon Musk anuncia que X cobrarà als usuaris excepte per a llegir i seguir altres comptes

La mesura, ja implantada a Nova Zelanda i Filipines, s'ha iniciat amb un preu d’un dòlar a l’any

Elon Musk en una imatge d'arxiu
Elon Musk, en una imatge d'arxiu / Patrick Pleul / Europa Press

Elon Musk ha informat aquest dimecres que la xarxa social X (abans Twitter) comença a cobrar una tarifa d'un dòlar estatunidenc a l'any (l’equivalent a 0,94 euros) als nous usuaris a Nova Zelanda i Filipines per a poder fer qualsevol acció bàsica, excepte llegir i seguir altres comptes. Es tracta d’una mesura en fase experimental que, sota el nom “No un bot”, busca “reduir els missatges no desitjats, la manipulació en la plataforma i l’activitat dels bots”, segons el mateix Musk.

Els serveis inclosos en la tarifa inclouen publicar, republicar, respondre i prémer m'agrada, mentre que els qui no paguen només podran seguir altres comptes, llegir i veure fotos i vídeos. Segons la plataforma, això permetrà “combatre els bots i comptes fets en X, al mateix temps que mantenim l'accés a la plataforma a canvi d'una tarifa reduïda”. La companyia ha indicat que compartirà els resultats al més prompte possible.

Els nous usuaris a Nova Zelanda i Filipines primer hauran de verificar el compte amb el número de telèfon i pagar l'equivalent a un dòlar estatunidenc: 1,43 dòlars neozelandesos i 42,51 pesos filipins.

Elon Musk, que va adquirir Twitter el 2022 i li va canviar el nom a X el juliol passat, ha buscat maneres d'augmentar els ingressos de la plataforma, inclosa una tarifa per a subscriptors prèmium a tot el món. Això se suma als acomiadaments massius i l’eliminació dels equips de vigilància contra la desinformació, que ha provocat un augment de les notícies falses, missatges d'odi i la fugida de gran part dels anunciants.

També et pot interessar

stats