Entitats feministes alerten de la confusió que pot crear la inscripció de la Fundació dels Homes Maltractats
Demanen una reunió amb la consellera d’Igualtat i es mostren preocupades perquè pot equiparar les víctimes i aprofundir “en el missatge negacionista”
Una trentena d'entitats feministes han reclamat este dilluns una "reunió urgent" amb el Consell per a abordar la inscripció en el registre de la Fundació de la Comunitat Valenciana per a la Defensa dels Homes Maltractats, un fet que, al parer d’estes entitats, pot "generar confusió en la societat" i ser d'una "gran transcendència" per les seues "negatives conseqüències".
Temen que, a més que determinats col·lectius tracten de beneficiar-se de l'estatus jurídic d'una fundació, es llance a la societat "un missatge d'equiparació d'unes víctimes amb unes altres i, en última instància, s'aprofundisca en el missatge negacionista en el qual està instal·lada la ultradreta".
Les entitats que integren el moviment feminista han remés este dilluns un escrit a la vicepresidenta segona del Consell i consellera d’Igualtat, Susana Camarero, en la qual li demanen una reunió per a tractar este tema a través del registre d'entrada.
En l'escrit li transmeten la "gran preocupació" per la resolució del 6 de febrer, del secretari autonòmic d'Atenció a les Víctimes i Accés a la Justícia, dependent de Justícia, en virtut del qual s'inscriu la citada fundació.
Les entitats signants consideren que este tema "no és de cap manera un assumpte menor, sinó que pot ser de gran transcendència per les seues negatives conseqüències", segons indiquen en un comunicat.
Adverteixen que la inscripció d’esta fundació en els termes en els quals s'ha registrat "pot generar confusió en la societat, ja que s'apropia de conceptes que són inherents a la violència de gènere que pateixen les dones i que, com ha de conéixer la vicepresidenta segona, té una base estructural i cultural i de cap manera és equiparable al concepte de violència domèstica".
Per això, el moviment feminista demana una trobada amb Susana Camarero amb la finalitat que des de les seues competències "faça imperar el sentit comú en matèria de polítiques públiques en favor de la igualtat de dones i homes i frene la deriva en la qual, pas a pas, està entrant el govern valencià i que suposa un retrocés respecte a la lluita contra la violència masclista".