Entra en vigor la llei contra el malbaratament d'aliments
Els negocis estan obligats a establir una jerarquia de prioritats en l'ús, en què prima el consum humà
A Espanya, cada any es llancen al fem 1.300 tones d'aliments en bon estat que es podrien aprofitar, una quantitat que s'espera reduir amb la nova llei contra el malbaratament d'aliments, que ha entrat en vigor amb l'arribada de 2023. L'objectiu principal d’aquesta mesura, a la qual tots els negocis estan obligats a adaptar-se, és garantir que els clients, sense cost addicional, puguen endur-se les sobres del menjar que hagen encomanat.
Aquesta nova llei no només parla del després, sinó també de l'abans. Els negocis estan obligats a establir una jerarquia de prioritats en l'ús dels aliments, en què prima el consum humà, ja siga per part del consumidor, de persones necessitades o un altre aprofitament de les restes.
La nova llei del malbaratament també afecta productors, fabricants d'aliments i grans comerços. Si no es disposa d'un pla de prevenció que garantisca un bon aprofitament, es preveuen sancions que van dels 2.000 als 60.000 euros.