Entren en vigor els abonaments gratuïts de Renfe per a l'últim quadrimestre

L'adquisició és possible a través de l'app Renfe Cercanías i en el cas dels abonaments de mitjana distància en el web de Renfe, estacions i màquines autovenda

Tren de rodalia
Tren de rodalies / Europa Press

Els nous abonaments gratuïts de rodalies i mitjana distància de Renfe per al tercer quadrimestre de l'any entren en vigor aquest divendres, 1 de setembre, i seran vàlids fins al 31 de desembre del 2023.

Renfe ha reforçat els sistemes i punts d'informació per a recordar als usuaris que han d'adquirir els abonaments gratuïts per a l'últim quadrimestre de l'any, ja que els abonaments van expirar ahir, 31 d'agost.

Fins ara, l'empresa pública ha expedit 240.000 nous abonaments gratuïts (140.000 de rodalies i 100.000 de mitjana distància) per als pròxims quatre mesos, segons ha informat en un comunicat.

Renfe recorda als usuaris que, per a agilitzar la tramitació i evitar esperes, l'adquisició dels abonaments és possible a través de l'app de Renfe Cercanías i en el cas dels abonaments de mitjana distància a través de la web www.renfe.com i la resta de canals de venda habituals (estacions o màquines autovenda).

Per a adquirir l'abonament, encara que és gratuït, és necessari depositar una fiança de deu euros en el cas de rodalies, i de vint euros per a cada servei de mitjana distància convencional.

El pagament amb targeta permetrà la devolució automàtica de la fiança, una vegada es constate que s'ha complit la condició d'haver fet setze desplaçaments durant aquests quatre mesos.

Per als xiquets menors de catorze anys sense DNI, s'ha creat, a més, un abonament recurrent per a serveis de mitjana distància, que podrà ser adquirit en www.renfe.com o per l'app de Renfe. El pare, la mare o el tutor podran adquirir, per mitjà del seu NIF, NIE o passaport, un màxim de quatre abonaments de xiquet per a un origen i destinació, durant el període de validesa.

Als viatgers que hagen utilitzat l'abonament gratuït se'ls retornarà la fiança sempre que hagen fet un mínim setze viatges.

Per als serveis ferroviaris Avant es mantindrà el descompte del 50% en els abonaments, mateixa rebaixa que s'aplica a altres trajectes d'alta velocitat que han sigut declarats obligació de servei públic (OSP) i que funcionen amb les mateixes condicions que un abonament Avant.

També et pot interessar

stats