Els equips de vacunació de reforç administren 8.000 dosis setmanals més a les zones afectades per la DANA

La setmana següent a les inundacions del 29 d'octubre, la vacunació va descendir a les zones afectades a unes 1.600 dosis aplicades

Familiars esperen als alumnes a l'eixida del col·legi 'La Immaculada', a Paiporta (Horta Sud)
Familiars esperen els alumnes a l'eixida del col·legi La Immaculada, a Paiporta (Horta Sud) / Jorge Gil / Europa Press

Els equips extraordinaris per a reforçar la vacunació contra la grip i COVID-19, que la Conselleria de Sanitat ha incorporat als centres sanitaris de les zones afectades per les inundacions, han aconseguit incrementar el ritme d'immunització de la població d'estos municipis en administrar prop de 8.000 dosis més a la setmana respecte a les dos primeres setmanes.

Durant la setmana següent a les inundacions del 29 d'octubre, la vacunació va descendir a les zones afectades a unes 1.600 dosis aplicades, ateses les dificultats del moment, mentre que en esta última setmana s'han administrat quasi 8.000 dosis més. En concret, s'han reforçat aquelles zones que han resultat més damnificades a causa de les inundacions, segons ha precisat la Generalitat en un comunicat.

Es tracta d'una de les mesures posades en marxa per la Conselleria de Sanitat amb l'objectiu de "protegir com més prompte millor" la població d'estes zones abans de l'arribada de la temporada de fred, que és quan augmenta la circulació d'estos virus respiratoris.

En este sentit, des de Sanitat han insistit en la importància de vacunar-se per a evitar possibles contagis que poden derivar en infeccions respiratòries i que, a vegades, comporten complicacions més greus entre la població vulnerable, per la qual cosa han subratllat que "la vacuna és la mesura més eficaç per a evitar-ho i per a frenar la transmissió de tots dos virus a altres persones".

Així mateix, han advertit que està evidenciat que la vacuna contra la grip pot evitar la meitat dels casos més greus en adults majors i que, segons diversos estudis d'investigació, durant les dos setmanes posteriors a la grip el risc de patir infart de miocardi o ictus es multiplica per quatre. En esta línia, la presència de malalties cròniques multiplica per set el risc de desenvolupar grip greu en adults majors, i tot això es podria evitar gràcies a la vacuna.

Més d’1,5 milions de dosis administrades

Des de l'inici de la campanya el 14 d'octubre, s'han administrat 1.573.338 dosis de les vacunes de grip i covid. Per províncies, 606.388 vacunes s'han aplicat a la província d'Alacant, 184.016 dosis a la de Castelló i 782.934 a la de València.

Quant al tipus de vacuna, del total de dosis administrades, 945.132 són contra la grip (365.932 d'Alacant, 110.738 de Castelló i 314.472 de València). Així mateix, 628.206 dosis corresponen a la vacuna contra la COVID-19 (240.456 d'Alacant, 73.278 de Castelló i 314.472 de València).

L'objectiu és anar augmentant cada any les cobertures. Per això, des de la Conselleria es fa una captació activa per a facilitar la vacunació a tota la població, tant en els centres sanitaris en els quals s'aplica la dosi sense cita prèvia com en la unitat mòbil de vacunació, que és itinerant i s'instal·la a zones de gran afluència per a facilitar esta possibilitat a la ciutadania.

Unitat mòbil de vacunació

La Conselleria de Sanitat instal·larà la unitat mòbil durant este diumenge a Alcoi i atendrà la població en horari de 10:00 a 14:00 hores a la plaça del Pintor Gisbert. Així mateix, el dia 14 de desembre estarà a la plaça de la Hispanitat de Benidorm (Marina Baixa) i el 15 de desembre se situarà al passeig de la Llibertat de Torrevella (Baix Segura), per la qual cosa es mantindrà a la província sud de la Comunitat Valenciana.

Prèviament, esta unitat ha recorregut des del 9 de novembre Alacant, Elx (Baix Vinalopó), Castelló de la Plana, Vila-real (Plana Baixa), Gandia (Safor) i València. A més, des del 4 de novembre qualsevol ciutadà pot acostar-se al centre de salut i sol·licitar que el vacunen tant contra la grip com contra la COVID-19.

Augmenta la cobertura de grip en menors

D'altra banda, la cobertura de vacunació entre la població escolar, menors de 6 a 59 mesos, augmenta gràcies a la campanya de vacunació als centres educatius. La Generalitat ha assenyalat que esta campanya va dirigida a menors nascuts el 2020 i el 2021 que cursen primer i segon d'infantil de centres educatius, a més de l'alumnat de centres especials.

En este sentit, 16.685 xiquets i xiquetes d'estes edats s'han immunitzat contra la grip a l'escola. Per províncies, 6.212 són menors de col·legis d'Alacant, 1.407 de centres de Castelló i 9.066 de València.

També et pot interessar

stats