Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Espanya donarà el 20% de la seua reserva de vacunes contra la mpox als països del centre d'Àfrica

El Ministeri de Sanitat ha demanat a la Comissió Europea que faça extensiva la mateixa proposta a tots els països membres

Reserva de vacunes mpox / Jesús Hellín / Europa Press

Espanya donarà a diversos països del centre d'Àfrica el 20% de la seua reserva de vacunes contra la mpox, és a dir, 100.000 vials que permetran immunitzar 500.000 persones, i ha demanat a la Comissió Europea que faça extensiva la mateixa proposta a tots els països membres.

"No té sentit acumular vacunes on no està el problema, i ara és el moment de demostrar-ho", ha subratllat el Ministeri de Sanitat en una nota en la qual ha insistit que l'important és actuar al centre d'Àfrica, epicentre del brot actual d'mpox que ha dut a la segona declaració d'emergència de salut pública internacional per part de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Quan va passar, el 14 d'agost, l'Autoritat de Preparació i Resposta davant d'Emergències Sanitàries (HERA) de la Comissió Europea va anunciar que proporcionaria al continent africà més de 215.000 dosis de l'única vacuna contra la pigota del mico aprovada a Europa i els EUA.

Per a contindre el focus actual, farien falta uns dos milions de vials per a vacunar amb uns deu milions de dosis, ha recordat el ministeri.

"Cal véncer la tendència a afrontar l'Emergència de Salut Pública d'Importància Internacional per a mpox acumulant vacunes i desprotegint els països del centre d'Àfrica, on ara mateix està el programa amb una major intensitat", ha assenyalat el secretari d'Estat de Sanitat, Javier Padilla.

21.500 casos detectats al món

Des del passat mes de gener, s'han registrat quasi 21.500 casos de pigota del mico i 591 morts a causa d'esta malaltia en tretze països africans.

A Espanya, fins al passat 19 d'agost, s'han notificat 267 nous casos, el 98% homes, de 6 a 68 anys.

En total, s'han diagnosticat 8.111 casos, dels quals més de 7.500 es van detectar el 2022, quan es va desencadenar un brot en països no endèmics d'mpox.

Ciència

També et pot interessar