Estudiants de tot Espanya creen una plataforma per a ajudar en la PAU l’alumnat valencià afectat per la dana
Comparteixen materials i resolen dubtes sobre els continguts de segon de batxillerat de manera desinteressada i conviden més joves a unir-se a la iniciativa
Volen ajudar els estudiants de segon de batxillerat afectats per la dana que s’hauran d’afrontar d'ací a uns mesos a les proves d’accés a la universitat (PAU). És l’objectiu comú que ha unit un grup d’estudiants de diferents punts d’Espanya en la plataforma La PAU en Pau: hi pengen apunts, es resolen dubtes i comparteixen materials de l’últim curs de batxillerat amb la intenció d’ajudar l’alumnat valencià que ha vist alterada la seua activitat lectiva i la seua vida quotidiana a causa de la barrancada d’octubre.
Es tracta d’alumnes voluntaris de punts com Almeria, Madrid, Sevilla o Terol que, de manera desinteressada, comparteixen materials perquè servisquen d’ajuda a l’estudiantat valencià. Fins i tot, ofereixen la possibilitat de plantejar dubtes en un fòrum o llibres digitals amb la intenció de pal·liar, d’alguna manera, l’impacte que pot haver tingut la pèrdua de classes per la dana. Tot i que el propòsit principal és l'alumnat damnificat de la dana, els materials els pot consultar qualsevol usuari.
L'aragonés Jorge Hueto és un dels alumnes impulsors de la iniciativa. “Sabem com pot ser de greu que es paralitze la teua activitat educativa un mes o que les classes presencials se substituïsquen per classes en línia. Simpatitzem molt amb estos xics, per això vam tindre la idea de fer un projecte que els poguera ajudar”, explicava.
Esta iniciativa altruista sorgia al si del programa de les Beques Europa Santander, que els brinda l'oportunitat de fer un projecte amb altres alumnes espanyols. Així, un grup d’estudiants de segon de batxillerat, que està preparant també l'examen d'accés a la universitat, ha volgut donar un caràcter solidari al seu projecte.
La iniciativa està autogestionada pels huit fundadors. Per a un d'ells, Jorge, la clau està en "distribuir les tasques segons el que millor se li dona a cadascú, sempre sent constants", a pesar que mai s'han vist en persona i gestionen tot el projecte a través de videotelefonades. L’aragonés definia els companys de projecte com a gent “supertreballadora” i “supercompromesa”.
Assegura que els huit tenen “gasolina per a seguir, per a xafar l'accelerador i per a portar-ho fins on no es puga més”. “Ens agradaria que poguera arribar a la major quantitat de persones possibles i que el nombre més gran de persones es puga beneficiar”, afegia.
Oberts a més col·laboradors
Estos huit estudiants animen alumnes de tot Espanya a unir-se a la iniciativa. Pensen que esta plataforma pot durar en el temps per a fomentar la col·laboració entre els estudiants que s'estiguen preparant l'accés a la universitat. De fet, el govern d'Aragó ja ha començat a difondre la iniciativa entre els centres educatius perquè hi col·laboren més alumnes, dins del compromís de l'executiu amb els afectats per la barrancada de València.
Els interessats en esta iniciativa que vullguen oferir materials o consultar-los poden fer-ho a través del portal La PAU en pau o en el seu perfil d’Instagram. Per a enviar apunts, es pot fer a través del correu electrònic pauenpauayudas@gmail.com.