Controlat l'incendi de Benasau

El foc ha cremat 270 hectàrees en un perímetre de 25 quilòmetres i afecta també els termes municipals de Penàguila i Alcoleja

Vista general del terreny cremat per l'incendi declarat a Benasau dimarts
Vista general del terreny cremat per l'incendi declarat a Benasau dimarts / Morell (EFE)

L'incendi forestal iniciat dimarts al llogaret d'Ares, al terme municipal de Benasau (Comtat) ha sigut controlat al voltant de les 18:30 hores d'este divendres, segons ha informat Emergències de la Generalitat en un missatge al seu compte d'X. El foc, que els equips d'emergències tardaren 48 hores a donar per estabilitzat, ha cremat 270 hectàrees en un perímetre de 25 quilòmetres i ha afectat també els termes municipals de Penàguila i Alcoleja. L'oratge d'este divendres, la quarta jornada amb l'incendi actiu fins que s'ha controlat, ha ajudat a fer que les zones calentes del perímetre cremat no revifen.

L'operatiu de bombers i brigades forestals desplegat ha dissenyat una vigilància exhaustiva, per terra i aire, per tal d'evitar rebrots de les flames. "Tenim l'helicòpter de control Alfa 0 duent a terme un vol baix per a intentar veure la part cremada i sobretot el perímetre, per a saber si se'ns escapa alguna cosa, perquè des de dalt sempre tens una visió més gran", ha explicat en Les notícies del matí el suboficial del Consorci de Bombers d'Alacant Andrés Torregrosa. Paral·lelament, sobrevola la zona la unitat de drons amb càmeres tèrmiques, que ajuden el dispositiu a detectar qualsevol punt calent que queda a la zona per a continuar amb les tasques d'extinció.

Evolució de l'incendi de Benasau
Evolució de l'incendi de Benasau / Miguel Ángel Reino

L'avanç de les flames el dia que va declarar-se el foc a Benasau va obligar a desallotjar preventivament centenars de persones al municipi veí de Penàguila, que han hagut de passar 48 hores fora de casa fins que este dijous les autoritats els van permetre tornar-hi. A més, des de l'inici del sinistre s'han mobilitzat a la zona 330 efectius, inclosos soldats de l'Unitat Militar d'Emergències (UME) i vora una desena d'helicòpters i avions de càrrega d'aigua.

Emergències de la Generalitat ha assenyalat este divendres que els serveis en la lluita contra el foc continuen operant i que es quedaran desplegats fins a l'extinció. 

També et pot interessar

stats