Els exàmens de les PAU se celebraran els dies 7, 8 i 9 de juny
L'alumnat podrà saber les notes de les proves d'accés a la universitat a partir de les 13:00 hores del dia 17 de juny
La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha establit els dies 7, 8 i 9 de juny per a la realització de les proves d'accés a la universitat (PAU) del curs 2021-2022 per als alumnes que estiguen en possessió del títol de batxillerat, tècnic superior de Formació Professional, tècnic superior d'Arts Plàstiques i Disseny, tècnic Esportiu Superior, o equivalents a efectes acadèmics.
L'alumnat podrà saber les qualificacions a partir de les 13:00 hores del dia 17 de juny i el termini per a sol·licitar la revisió d'examen s'estableix del 20 al 22 de juny fins a les 14:00 hores.
Quant a la convocatòria extraordinària, les proves es desenvoluparan els dies 5, 6 i 7 de juliol del 2022. Les qualificacions es donaran a conéixer a partir de les 17:00 hores del dia 13 de juliol, i la petició de revisió dels exàmens es farà els dies 15, 18 i 19 de juliol fins a les 14:00 hores.
D'altra banda, la comissió gestora dels processos d'accés i preinscripció en les universitats públiques del sistema universitari valencià ha establit els procediments que cal seguir per a l'accés i preinscripció de l'estudiantat valencià a les universitats públiques.
Així doncs, per a l'accés a la Universitat de l'estudiantat provinent de batxillerat es considerarà la qualificació del batxillerat més la nota de la prova d'accés a la universitat (PAU).
Mitjana ponderada
La nota d'accés serà la mitjana ponderada del 60% per a la qualificació final de batxillerat, i el 40% per a la nota de la fase obligatòria de la PAU. Es considerarà que un alumne o alumna reuneix els requisits d'accés quan el resultat d'aquesta ponderació siga igual o superior a cinc punts.
L'estudiantat s'examinarà en la fase obligatòria de la PAU de l'assignatura de lliure configuració autonòmica (valencià), de l'assignatura d'Idioma Estranger cursat en batxillerat, de les assignatures de Castellà i d'Història d'Espanya, i d'una de les quatre assignatures troncals generals en funció a la modalitat de batxillerat triat. La nota d'aquesta fase obligatòria serà la mitjana d'aquestes cinc assignatures i haurà de ser igual o superior a quatre punts.
Els estudiants i les estudiants podran presentar-se en fase voluntària a un màxim de quatre assignatures troncals, cursades o no, per a augmentar la nota fins a un màxim de catorze punts.
L'estudiantat amb batxillerat internacional i procedent de països amb conveni d'accés amb Espanya presentarà la informació de l'acreditació on constarà la seua nota d'accés a la Universitat. L'estudiantat estranger de països sense conveni haurà de fer una prova per a obtindre la nota d'accés o sol·licitar a la UNED la corresponent acreditació que li permeta ser admés a la universitat.
Finalment, l'estudiantat major de 25, 40 o 45 anys farà les seues proves d'accés especifiques i tindrà una nota d'accés sobre un màxim de deu punts, que serà també la seua nota d'admissió.