L'exmarit d'Oltra demana la suspensió del seu ingrés en presó, previst per al 16 de febrer

Argumenta que ha presentat un recurs d’empara i, si entra en presó i li l’estimen, quan es resolga haurà complit part de la pena

Luis Eduardo Ramírez Icardi, segut davant el tribunal durant el juí
Luis Eduardo Ramírez Icardi, segut davant el tribunal durant el juí / Europa Press

La defensa de Luis Eduardo Ramírez —l'educador condemnat per abusar sexualment d'una menor d'edat i exmarit l'exvicepresidenta de la Generalitat Mónica Oltra— ha sol·licitat la suspensió o paralització del seu ingrés voluntari en presó, previst per al dia 16 de febrer.

El Tribunal Suprem va confirmar la condemna de cinc anys de presó a Ramírez i es va tramitar el seu ingrés a la presó de Picassent inicialment per al dia 6 de febrer encara que la seua lletrada va sol·licitar posposar-ho deu dies perquè tenia una cita mèdica el dia 15 que, per error, es va dir que era el dia 5.

En un escrit a la sala al qual ha pogut accedir l’Agència Efe, s'argumenta la petició “a la vista que ha sigut presentat recurs d'empara en el Tribunal Constitucional”. Exposa que Ramírez sempre ha romàs a la disposició de la justícia, ha comparegut sempre que ha sigut reclamat i ha estat localitzable en tot moment, “malgrat no tindre cap mesura cautelar des de l'any 2018”.

Igualment, assenyala que una de les variables a tindre en compte a l'hora de resoldre la suspensió de penes de presó és l'eventual risc d'eludir l'acció de la justícia que puga existir i recorda que es va satisfer íntegrament la responsabilitat civil sol·licitada pel Ministeri Fiscal.

A més, considera que compleix el requisit pels anys a què ha sigut condemnat, ja que per a la suspensió cobra especial rellevància la gravetat de la pena imposada i el Tribunal Constitucional segueix com a directriu inicial que la pena se situe per damunt o davall de la frontera dels cinc anys de presó.

Un altre argument és que, si no se suspén el seu ingrés en presó “tot apunta al fet que una eventual estimació del recurs tindrà lloc quan s'haja complit ja una part molt important de la presó”. Per això, sol·licita que se suspenga l'ingrés a la presó de Ramírez fins que el recurs d'empara haja sigut resolt; o subsidiàriament fins que aquest haja sigut admés o inadmés a tràmit pel Tribunal Constitucional.

Ramírez va ser condemnat a 5 anys de presó per haver comés, quan era monitor en un centre de menors, abusos sexuals a una xica de 16 anys que estava sota la tutela de la Generalitat.

També et pot interessar

stats