Directes
Ara en la televisió
EMERGENTS

Extingit l'incendi de Llutxent després d'arrasar en 7 dies 3.270 hectàrees

Aquest dilluns els sindicats majoritaris dels bombers valencians faran una roda de premsa per a denunciar greus deficiències en la gestió d'aquest incendi.

Extingit l'incendi de Llutxent després d'arrasar en 7 dies 3.270 hectàrees

El Consorci de Bombers de València va donar per extingit a les 20:00 hores del diumenge l'incendi forestal declarat dilluns passat a Llutxent, la Vall d'Albaida. Des que es va originar, a causa d'un llamp, desenes de mitjans aeris i centenars d'efectius terrestres hi han treballat en l'extinció, moltes vegades dificultada per les altes temperatures i els canvis de vent. L'incendi ha arrasat 3.270 hectàrees de superfície en set termes municipals, segons han informat  les fonts de l'operatiu d'extinció.

Vora 2.600 persones van haver de ser desallotjades com a conseqüència de l'incendi, que va arribar a afectar prop de quaranta cases de diverses urbanitzacions del terme de Gandia. Moltes d'elles ja han tornat als seus habitatges.

Una vegada extingit el foc, s'iniciarà una valoració dels danys materials i en la fauna i flora que ha provocat l'incendi. 

Aquest migdia els sindicats majoritaris dels bombers valencians han convocat una roda de premsa per a denunciar el que consideren greus deficiències en la gestió d'este incendi per part del govern valencià. 

Valoració tècnica de l’incendi

Eduardo Rojas, degà del Col·legi Oficial d’Enginyers Forestals, ha explicat en una entrevista a Les notícies del matí que l’incendi tingué l’origen en un llamp en una zona en què aquest estiu s’ha batut un rècord de sequera i en què conflueixen bosc i urbanitzacions, cosa que hi dificulta molt l’accessibilitat.

Respecte a les mesures de prevenció d’incendis que caldria dur a terme, Rojas ha parlat de responsabilitats municipals. Un terç dels boscos de la Comunitat Valenciana són de propietat pública, per això correspon als ajuntaments fer plans perquè les urbanitzacions puguen estar més protegides, i per a això cal deixar espai per als tallafocs i deixar-les separades més dels boscos en cas d’incendi. "Existeixen tècniques per a minimitzar els riscos, però no s’estan utilitzant", ha afegit.

Rojas també ha destacat la importància de millorar la gestió dels boscos tenint en compte el canvi climàtic i l’emigració rural. A causa de l’abandó en què es troben els nostres boscos durant els últims anys aquests han crescut sense control i ara caldria treballar per reduir les densitats i resdistribuir bé la quantitat d’arbres. 

la Vall d’Albaida

També et pot interessar