La Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la UV demana excloure Israel dels Jocs Olímpics i Paralímpics de París

La direcció del centre considera que la participació israeliana suposa una "acceptació tàcita de crims de lesa humanitat"

La torre Eiffel, darrere dels cèrcols que conformen el logo dels Jocs Olímpics
La torre Eiffel, darrere dels cèrcols que conformen el logo dels Jocs Olímpics / Shutterstock

La junta de centre de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat de València ha aprovat per unanimitat excloure Israel dels Jocs Olímpics i Paralímpics de París 2024. La direcció del centre considera que permetre la participació d'Israel suposa una "acceptació tàcita de crims de lesa humanitat".

Este posicionament arriba després de la confirmació del Comité Olímpic Internacional (COI), que l’estat d’Israel participarà en els Jocs Olímpics (JJOO) i Paralímpics de París 2024. La facultat estableix un paral·lelisme amb la polèmica candidatura en Eurovisió de la cantant Eden Golan, que asseguren serveix per a "rentar la seua imatge internacional".

El manifest publicat este dijous s'emmarca en un context en què les universitats espanyoles han demanat "la fi del genocidi i oposar-se a la normalització de les relacions diplomàtiques i comercials amb l’estat d’Israel". El text també argumenta que el govern israelià "practica l’apartheid contra el poble palestí", tal com defenen Human Rights Watch i Amnistia Internacional.

Per tant, esta facultat sol·licita que el Comité Olímpic Espanyol (COE) mostre el desacord amb la decisió del COI; que no es permeta la participació d'Israel en els pròxims JJOO i Paralímpics "fins que no cesse l'ofensiva contra Gaza i fins que es pose fi a l’apartheid", i que només puguen participar "aquells i aquelles esportistes israelianes que no donen suport als atacs contra el poble palestí" i "sense la bandera ni l’himne de l’estat d’Israel”.

També et pot interessar

stats