La família d'una jove valenciana en l’UCI a Tailàndia demana ajuda per a portar-la a Espanya

Expliquen que Ángela està ingressada en un hospital, les despeses del qual oscil·len al voltant dels 5.000 euros diaris

Imatge d'arxiu d'Ángela Agudo
Imatge d'arxiu d'Ángela Agudo
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 d'octubre 2024 - 09:04 Actualitzat: 15 d'octubre 2024 - 15:41

La família d'una jove valenciana que es troba hospitalitzada en coma després de patir un accident de moto a Tailàndia demana ajuda per a pagar les despeses mèdiques i tornar-la a Espanya en un avió medicalitzat. Ángela Agudo té 24 anys, veïna de Godelleta (Foia de Bunyol), i va viatjar al sud-est asiàtic amb la parella a principis d’octubre. 

Segons han explicat els familiars als micròfons d’À Punt Notícies, Ángela Agudo es troba des del 6 d'octubre en coma induït després de patir un greu accident de moto durant el viatge, concretament a l’illa de Ko Tao. Ràpidament, la van traslladar en una llanxa a l’illa de Ko Samui per a rebre assistència en un primer centre sanitari, on la van intervindre d’una fractura al crani. 

Tal com detalla el germà, Diego Agudo, des del primer moment va perdre el coneixement, tot i que sempre ha mantingut unes constants vitals estables. Allí la van haver de traslladar a un segon hospital, on la van intervindre d’urgència per una inflamació al cervell, que li pressionava el crani. A més, des del centre els informen que tenen dificultats per trobar sang del mateix grup que Ángela. 

Actualment, la jove roman en l'UCI d'un hospital en estat crític, les despeses del qual oscil·len al voltant dels 5.000 euros diaris, assenyala la família. A més, apunten que l'assegurança de viatge s'acaba i que la jove necessita romandre a l'hospital fins que la traslladen a Espanya en un avió medicalitzat, amb unes despeses que ascendeixen a uns 250.000 euros.

Cartell per a demanar la col·laboració ciutadana
Cartell per a demanar la col·laboració ciutadana

Tal com detalla el germà, la pòlissa de viatge que tenien era de fins a 75.000 euros. Segons els càlculs estimats, que inclouen els dies d’hospitalització, una de les operacions de 21.000 euros i més despeses, haurien superat ja els 50.000 euros. “Ens queden uns tres dies d’UCI, per això ens estem mobilitzant perquè Ángela puga rebre les cures”, apunta.

Per a això, el seu germà ha obert un número de compte solidari i demana a la ciutadania que aporte el seu granet d'arena per a pagar el tractament i la repatriació d'Ángela.

També ha parlat a À Punt Notícies la cosina de la jove, Mariam Vidrier, que ha demanat ajuda al govern espanyol per a gestionar l’arribada de l’avió medicalitzat. Explica que l’ambaixada s’ha posat en contacte amb els pares d’Ángela, però que “llancen balons fora” i remeten als Ministeris d’Exteriors i de Defensa. “Necessitem alçar la veu, necessitem ajuda”, declara. 

També et pot interessar

stats