La família de Guillem Agulló, Premi 25 d'Abril a les Llibertats de CCOO PV

Els pares han defensat la seua lluita per a no deixar la memòria del fill “en mans d’eixe monstre que és el feixisme”

L'acte en memòria de Guillem Agulló / À Punt NTC

La família de Guillem Agulló, el jove antifeixista assassinat d’una punyalada al cor per un grup de neonazis l’11 d’abril del 1993, ha rebut este dijous a la vesprada el Premi 25 d'Abril a les llibertats, que atorga CCOO PV. D'esta manera, la família Agulló Salvador pren el relleu de la Unió de Periodistes, que va aconseguir la distinció en l'edició del 2023. En l'edició d'enguany també s’ha reconegut la tasca de la Coordinadora Valenciana d'ONGD i la figura de l'artista i docent Carme Jorques i Aracil.

En el moment d'arreplegar el guardó, el pare, Guillem Agulló i Lázaro, i la mare, Carme Salvador, han defensat la seua lluita al llarg dels anys perquè no s’oblide la memòria del jove, i han reconegut que “qualsevol pare en les seues circumstàncies haguera fet el mateix”. “No podíem deixar Guillem en mans d’eixe monstre que és el feixisme i anar-nos-en a casa a plorar”, ha manifestat Carme. 

La Secretaria de Cultura de CCOO ha emfatitzat "la faena de la família Agulló Salvador en la lluita antifeixista”. “Després de la mort del seu fill van convertir el dol, la tristesa i la ràbia en una força i una ferma convicció per a denunciar la injustícia i l'existència d'un feixisme instal·lat en la societat valenciana”, han asseverat.

"No hi ha cap premi, ni cap reconeixement en el món que puga pal·liar les conseqüències de l'assassinat de Guillem, però així donem suport a la lluita de la família i els fem arribar el nostre reconeixement i estima, reconeixent la seua valentia i la seua dignitat”, explica el secretari de Cultura de CCOO PV, Santi Mateu.

Pel que fa a les altres guardonades, Carme Jorques és una artista alacantina que va militar en l'esquerra valencianista en la clandestinitat. “Ferma defensora de la cultura i de la llengua, té una llarga tradició de lluita antifeixista i de mobilització combativa artística”, defensen. Així mateix, va dissenyar i va incorporar el batxillerat artístic a la Comunitat Valenciana, recorda l'organització.

Quant a la Coordinadora valenciana d'ONGD, apunten que, des que es va crear, el 1992, ha aconseguit aglutinar 102 entitats, “ha aconseguit èxits importants i ha sigut fonamental en la defensa i consolidació de les polítiques públiques en matèria de cooperació, de solidaritat, d'educació per a la transformació social i lluita contra la pobresa global com a iniciativa, com la Campanya del 0,7%, Pobresa Zero o #JusticiaCasoBlasco”.

També et pot interessar

stats