Les famílies afronten l'inici de curs a la Comunitat Valenciana amb una mitjana de 500 euros de despesa per alumne

La Comunitat Valenciana és la tercera autonomia en despesa mitjana per estudiant, amb vora 2.000 euros per persona

Una llibreria amb material escolar per a l'inici de curs / À Punt NTC
17 d'agost 2023 - 22:02

La Comunitat Valenciana és la tercera autonomia en despesa mitjana per alumne en el curs escolar, que frega els 2.000 euros per persona. Quan falten poc més de tres setmanes per a la tornada a classe, les famílies amb fills s'enfronten a la costera de setembre. La roba, el material escolar i els llibres de text poden suposar una despesa de fins a 500 euros per fill. Per això, les organitzacions de consumidors recomanen fer les compres com més prompte millor.

Avançar les compres per aprofitar les ofertes o reutilitzar el material escolar del curs passat. Són consells de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) per a estalviar en la tornada a escola. Les famílies noten aquestes despeses, com exemplifica Marián Romero, veïna de Sagunt: "Estàvem mirant una motxilla, roba, llibres... Amb 200 euros no fem la festa". Tot i això, encara no són moltes les persones que fan aquestes compres. L'encarregada de la Llibreria El Puerto, María José Gracia, assegura que "la gent està esperant-se un poc a fer les comandes al setembre, quan hi haurà més cues i serà un poc més angoixant".

A la Comunitat Valenciana, però, la tornada és més suportable que en altres autonomies gràcies al préstec de llibres. Fran Prado, veí de Puçol, afirma a À Punt que existeix "un estalvi molt important perquè abans eren 400-500 euros i ara mateix amb la xarxa de llibres pot ser que siguen 150-200 euros". És a partir de tercer de primària quan els llibres es presten i només se n'han de comprar alguns.

Tot i això, l'any passat la Comunitat Valenciana va ser la tercera comunitat autònoma en despesa mitjana per escolar, amb vora 2.000 euros per alumne en tot el curs. La delegada de l'OCU a la Comunitat Valenciana, Silvia Huerta, assenyala que les dades estaran al setembre, però "la previsió és que la despesa no serà més barata, evidentment". L'OCU també recomana comprar a soles, sense fills, per evitar capritxos.

També et pot interessar

stats