FAMPA denuncia que el curs torna a començar amb incidències en el transport escolar

Educació afirma que només cinc dels 506 centres que tenen este servei han notificat incidències

Immobilitzen un autobús escolar a Elda pel positiu en drogues del conductor
Imatge d'arxiu d'un autobús escolar / À Punt NTC

FAMPA València, la federació majoritària d'AMPA de la província de València, denúncia que el curs 2024-2025 ha tornat a començar amb autobusos de transport escolar de l'empresa Monbus que presenten incidències.

En un comunicat afirmen que “novament” les famílies han traslladat el malestar per un servei d'autobusos que “no garanteix l'accés a una educació de qualitat i amb seguretat”. Concreten que els autobusos no tenen capacitat per a tot l'alumnat, no disposen de rampes, són massa grans per a conduir per camins estrets o no tenen aire condicionat, amb les altes temperatures d'estos dies i, a més, pateixen retards.

Com a conseqüència, FAMPA València adverteix que estes situacions generen incertesa a les famílies, que no saben si l'autobús vindrà o si hauran d'anar a arreplegar o a portar les filles i fills a l'escola.

Segons s'apunta, entre els centres afectats n'hi ha alguns d'educació especial que l'any passat ja van presentar incidències. Algunes fins i tot feren que hi haguera famílies que no portaren les filles a fills als autobusos per no estar adaptats i per no ser segurs per a traslladar-los.

A més, la federació afirma que al CEE Rosa Llàcer de Castellar-l'Oliveral, per exemple, divendres van haver de posar una cadira de rodes a pressió dins d'un minibús, perque l'espai no estava adaptat per a cadires de rodes.

Davant d'esta situació, tornen a exigir a la Conselleria d'Educació que “d'una vegada pose una solució real al problema” i rescindisca el contracte a l'empresa Monbus. Afirmen que ha ocorregut allò que advertiren l’any passat: imposar-los una sanció només anava a servir perquè l’empresa reduïra encara més la qualitat en els serveis.

“No pot ser que l'alumnat continue sense tindre garantit el dret a l'educació per segon any consecutiu”, conclou el president de FAMPA València, Rubén Pacheco.

Només cinc centres de 506 han notificat incidències

La Conselleria d’Educació, per la seua part, ha informat en un comunicat que el 99% dels centres que tenen servei de transport escolar han funcionat “amb normalitat” i que no han notificat cap incidència en la primera setmana de curs.

La Direcció General de Centres Docents afirmen que només cinc centres dels 506 que disposen d’este servei (un 0,9% del total), han comunicat a la Conselleria incidències relacionades amb el transport escolar durant la primera setmana del curs. 

Així mateix, el director general de Centres Docents, Jorge Cabo, ha assegurat que les incidències són “mínimes” i que “no tenen res a veure” amb la situació viscuda el darrer curs, quan es registraren problemes seriosos amb un dels lots adjudicats per l’anterior govern del Botànic.

En este sentit, Cabo ha afirmat que la Conselleria està “compromesa amb el benestar” de l’alumnat i que es fa un “seguiment continu” d’este servei. “Els problemes del curs passat no s’estan produint i qui tracte de generar una alarma generalitzada, fa un mal servei en un curs que ha començat amb absoluta normalitat”, ha matisat.

També et pot interessar

stats