La Federació de Dones Rurals crea la primera escola femenina de pilots de drons

Tindre aquesta competència els ajuda a trencar la bretxa de gènere d’aquest sector tan masculinitzat 

Un dron volant / À Punt NTC

Aplicar l'última tecnologia al camp per a optimitzar el tractament dels cultius a través del pilotatge de drons pren força entre el sector primari, i més de 500 dones en tot Espanya s'han format aquest 2023 gràcies a una iniciativa que impulsa la Federació de Dones Rurals, que ha creat la primera escola femenina de pilots de drons.

À Punt n'ha acompanyat algunes a l'examen pràctic per a obtindre el certificat oficial que els permetrà aplicar l'ús de les noves tecnologies al sector on treballen.

La Federació d'Associacions de Dones Rurals, a través del Pla Allen, ja ha format vora mig miler de dones en tot l'estat, més d'una trentena d'elles a la Comunitat Valenciana. Una espenta per a adquirir un coneixement digital, tradicionalment masculinitzat, que les ajuda a trencar la bretxa de gènere i poder integrar-se en altres sectors.

Claudia Gallego Moreno, la coordinadora del projecte a la Comunitat Valenciana, explica que en el medi rural hi ha una gran bretxa de gènere, i amb la capacitació de pilot de drons poden dur a terme moltes pràctiques invasives. Algunes són tractaments fitosanitaris, inspeccions industrials, línies d’alta tensió, aerogeneradors i topografia, entre d'altres, indica el cap de pilots de drons en Aesa Formación, l’empresa que imparteix els cursos. 

També et pot interessar

stats