Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MIGDIA

Felip VI insta a generar i retindre el talent en ciència i tecnologia

El rei destaca València com “ciutat promotora de progrés tecnològic”.

El Rei Felip VI, durant la seua intervenció al Palau de Congressos de València / Manuel Bruque (Efe)

El rei Felip VI ha instat tots els agents implicats en el camp científic i tecnològic espanyol, tant públics com privats, a ser més eficaços a l'hora de generar, atraure i retindre el talent científic.

Així s’ha pronunciat durant la inauguració del Congrés Internacional de Matemàtica Industrial Aplicada que té lloc fins al divendres a València i en què participen més de 4.000 persones de tot el món.

En el seu discurs, Felip VI ha destacat l’hospitalitat de València i ha reconegut el paper de la Universitat de València. Segons ha dit, “sense el paper que juguen les universitats, sense la capacitat que tenen per a generar coneixement i transferir-lo a la societat, el progrés científic i tecnològic simplement no seria possible”.

També ha subratllat el paper dels Premis Rei Jaume I, una cita “imprescindible per a la ciència espanyola”. A més, ha valorat la investigació que se s’està duent a terme a Espanya, el reconeixement internacional dels seus investigadors i el seu nivell de publicació.

Segons el monarca, les matemàtiques espanyoles són un dels major actius de què disposa el camp de la ciència i la innovació, ja que serveixen com a vector per al desenvolupament en matèries com la sanitat, l’energia, la biodiversitat o la sostenibilitat mediambiental. 

Puig advoca perquè els poder públics ajuden en aquest camp

El president de la Generalitat , Ximo Puig, ha destacat el paper de les matemàtiques en el camp de la investigació. A més, ha assegurat que hi ha "raons més que sobrades" perquè els poders públics ajuden en aquest camp i s'impliquen en l'atracció de nous investigadors.

Puig ha valorat l'elecció de la Comunitat Valenciana com a lloc de celebració d'aquest congrés que va començar el 1987 a París i que fa parada ara per primera vegada a Espanya. Segons ell, això demostra "la fortalesa de la comunitat científica valenciana i de les seues institucions universitàries".

Ribó destaca el potencial de les matemàtiques

D'altra banda, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat que l'actual és "una era digital interconnectada en la qual es manifesta com mai el potencial de l'aplicació de les matemàtiques".

Així mateix, ha ressaltat el seu "poder" en favor de "millores en processos industrials, diagnòstics més ràpids de malalties, estalvi d'energia o desenvolupament de nous sistemes intel·ligents que transformen les relacions econòmiques i optimitzen tot tipus de tasques".

València

També et pot interessar