La festa de la lactància reivindica a València més drets per a les mares i els nadons
L’OMS i Unicef recomanen la lactància materna exclusiva durant els sis primers mesos de vida dels nadons, no sempre fàcil d'assolir per a les famílies
Els jardins de Vivers de València han acollit aquest diumenge la festa de la lactància materna amb un alletament col·lectiu, en què desenes de mares s’han reunit per a donar el pit als nadons.
L’associació Amamanta ha volgut celebrar amb aquesta trobada el colofó de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, una crida per a informar i impulsar la lactància i també reivindicar millores en la conciliació per a poder exercir el dret de donar el pit.
Aquest grup de suport organitza tallers de lactància per a resoldre tota mena de dubtes que puguen sorgir a les mares. Luisa Rodríguez assegura que “hi ha una tribu molt guai entre les mares i molt de suport”. Fa temps que va decidir fer-se assessora i ara ajuda altres mares que volen alletar els fills des del barri de Nou Moles de València.
Organitzacions internacionals com l’OMS o Unicef recomanen la lactància materna exclusiva durant els sis primers mesos de vida dels nadons, una situació no sempre fàcil per a les famílies. És per això que enguany el lema és “facilitem la lactància materna, marcant la diferència per a mares i pares que treballen”.
La setmana de la lactància s’organitza “la setmana 41 de l’any, que coincideix amb el moment de naixement del bebé i comença la lactància materna”, recorda Esther Coronado, presidenta d’Amamanta, que adverteix de la importància de “protegir la lactància materna i demanar lleis que ens protegisquen quan ens reincorporem al treball”.
Amb aquesta jornada d’alletament col·lectiva recorden que la lactància materna és un dret de totes les famílies i de tots els nadons.